Kısa süre içerisinde trafiğe açılacak olan yeni Gerze-Yakakent yolu ardından kör nokta haline gelecek olan Yenikent strateji değiştiriyor. Yol güzergahı ile birlikte eski önemini kaybedecek olan belde, ismini bölgede yatan Çeçe Sultan ile bütünleştirerek, yöreyi inanç turizmi açısından cazibe merkezi yapmayı hedefliyor. 

Konuyla ilgili Belde Belediye Başkanı Mevlüt Aydın'ın çalışmalara başladığını dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Çeçe Sultan'ın Sinop'un adeta petrol kuyusu olduğunu söyledi. Tosun; "Yeni yolun açılmasıyla Yenikent kör nokta oluyor. Bölgenin geleceği ancak turizmle mümkün. Bunu gerçekleştirecek olan da Çeçe Sultan. Konuyla ilgili belediye başkanını aradım. 
Konuyla ilgili çok sayıda telefon geldiğini söyledim. Sayın başkanda çok memnun kaldı. Konuyu belediye meclisine taşıyacağını  söyledi. Halkın tamamı da bu noktada hemfikir. Bana göre böyle bir olay beldeye tarihi bir derinlik verir ve hem de yeni bir turizm destinasyonu olur. Böylece bölgenin ismi daha da duyurulur. Yenikent ismi aslında bir anlam ifade etmiyor. Çünkü o bölge zaten kent değil. Bu isim çok yapay duruyor. Çeçe Sultan isme bölgeyi daha çok tanıtacağı gibi bölgeye de değer katar. Eski yol bundan sonra da turizm yolu, bir nostalji yolu olacak. Bu turizm yolu ileride daha da değerlenecek" dedi.

Editör: Vitrin Haber