Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, yönetim kurulu üyeleri ve turizm sektörü temsilcileri ile Sinop’ta turizm sektöründe yaşanan sıkıntıları değerlendirdi.
Toplantıda konuşan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, Sinop’ta turizm sektöründe yaşanan sorunların giderilmesi için bu tür toplantıların oldukça önemli olduğunu söyledi. Önceki dönmelerde yapılan Turizm İl Koordinasyon toplantılarının yaklaşık 3 yıldır yapılmadığına dikkat çeken Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, bu toplantıları Sinop Kültür ve Turizm Derneği olarak kendilerinin yaptıklarını ifade etti. Kaya; “Daha önceden her yıl bizim bildiğimiz Turizm İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapılırdı. Bu toplantıda sektör ve yöneticiler bir araya gelerek sorunları tartışır ve yıl içerisinde eylem planı olarak yapılırdı. Yaklaşık 2 – 3 senedir böyle bir uygulama olmadığı için bunu biz gerçekleştirelim dedik. Sayın Valimizin de bilgisi dahilinde sektör temsilcileri ile toplantılar gerçekleştirdik ve Valimize durumu arz ettik. Fakat toplantı istediğimiz gibi gerçekleşmediği için bu kadar çalışma boşa gitsin istemedik ve siz basın mensuplarımız ile konuyu kamuoyuna duyurmak istedik” dedi.

AKLİMAN TURİZM CAZİBE MERKEZİ OLABİLİR
Sinop için 2,6 milyon € verilerek hazırlanan Turizm Master Planında Akliman mevkiinin bir cazibe merkezi olması için önerilerin bulunduğunu belirten Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, hazırlanan plandan Sinop halkının da bilgilendirilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Kaya; Sinop için 2,6 milyon € verilerek hazırlanan Turizm Master Planında Akliman mevkiinin bir cazibe merkezi olması için o kadar çok önem veriliyor ki. O bölgenin turizm cazibe merkezi haline getirilmesi için bu planda öneriler var. Biz hazırlanan bu master planını tüm Sinop halkı bilsin ki onlarda çözüm yolları üretsin ve bizlerle paylaşsın istiyoruz” diye konuştu.

BU SORUN HEPİMİZİN SORUNU

Sinop’un mevcut turizm sorunlarının birilerinin şahsi sorunları olmadığının altını çizen Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, bu anlamda iletilen serzenişlerin ilin yöneticileri tarafından da anlayışla karşılanmasını beklediklerini ifade etti. Kaya; “Biz turizm gemisinde hep birlikteyiz. Kamu, sorumlular, işletmeler bu geminin içerinde hep birlikteyiz. Gemiye sadece yolcu olarak binen turistler değişiyor. Amacımız bu gemiye binen yolcuları memnun etmek ve tekrar gelmesini sağlamak. Bizim dile getirdiğimiz sorunlar şikayet değil. Bu konuda yöneticilerimizin de alınmaması gerekiyor. Bu sorunları hep birlikte bizlerde katkıda bulunarak çözelim. Sizin de bizlerden talepleri vardır. Bizlerde bu taleplere uyarak bu sorunları çözelim. Mesele turistin memnuniyeti ve tekrar geri gelmesi. Bu konuları şahsi algılamamak gerekir” dedi.

Toplantıda daha sonra söz alan işletme sahipleri bölgelerinde mevcut sorunların çözümü ile ilgili görüşlerini aktardırlar.

 
Editör: Vitrin Haber