Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun; geçtiğimiz günlerde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından tur operatörlerine yönelik düzenlenen çalıştaya, kültür ve turizm aktörlerinin çağrılmamasını eleştirdi. 

Hikmet Tosun söz konusu çalıştayla ilgili değerlendirmenin muhatapların etkinlikte olmaması nedeniyle pozitif olarak yapılamayacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti; "Yapılan etkinlikte tur operatörü temsilcilerinin info gezi ve turizm gözlemleri bizim için önem arz ediyor.  

Ancak benim üzüldüğüm nokta, çalıştay adı altında yapılan bu toplantıda Sinop'ta ki karar vericilerin kültür ve turizm aktörlerinin çağrılmamış olmasıdır. Bakanlığımızın, üniversitenin, belediyenin, turizm kuruluşlarının ve kurumlarının çağrılmadığı bu toplantıda katılımcılara sunulan eksik bilgi ve veri tabanının yetersizliği ile değerlendirmelerin pozitif yapılamamasıdır.

Yol standardının yükseldiği, ulaşım sorunlarını çözmüş, turizm bilincini kavrayarak organize olmuş, üçüncü defa bienal yapma kültürüne ulaşmış, alan yönetimini kurarak Avrupa Birliği'nden (AB) aldığı kültür mirası hibe yardımı ile Türkiye kültür sektörüne model olmaya çalışan, bir milyona yakın turist ağırlayarak bölgesin de öne çıkmış, bölgesini ve Türkiye'nin turizm ortalamasının kat kat üzerine çıkmış bir ilin doğru algılanmaması ve eleştirilerin muhataplarının bulunamaması üzücüdür" dedi.

 

Editör: Vitrin Haber