Çekilen filmler Sinop Tarihi Cezaevini uzun süre yıldız yaptı. Ancak algının azalması üzerine Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yeni arayışlara girdi. Yeni film projeleri için ajanslarla görüşmeler sürüyor. Sinop şimdi müjdeli haberi bekliyor. 
Tarihi Sinop Cezaevi, konusu cezaevinde geçen dizi ve filmlerin gözdesi haline geldi. Pardon, Firar, İdam, Parmaklıklar Ardında, Tatar Ramazan gibi film ve dizilere ev sahipliği yapan Sinop Cezaevi'nde çekilen bu filmler sonrasında, tarihi mekan turistlerin akınına uğradı. Ancak, giderek Sinop'un ve bu filmlerin algısının azalması yeni arayışları gündeme taşıdı. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, yeni dizilerin Sinop'ta çekilmesi için ajanslarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
Film ve diziler için Sinop Cezaevi'nin doğal bir plato özelliği taşıdığına işaret eden Tosun, doğal dokusu günümüze kadar korunan benzer bir cezaevinin bulunmadığını, bu özelliği ile de Sinop Cezaevi'nin ayrıcalıklı olduğunu vurguladı. 
Dönem dizileri ve filmler için cezaevinin doğal yapısının, bozulmamış halinin, yönetmenlere adeta plato hizmeti verdiğini kaydeden Hikmet Tosun şunları söyledi: "Sinop Cezaevi 1877 yılında cezaevi olarak kullanılmaya başlandı. Türkiye'de birçok tarihi cezaevi var. Ancak o cezaevlerinin hemen hemen hepsi bozularak değişime uğradı veya restore edildi. Ankara Ulucanlar Cezaevi eski bir cezaeviydi. Ancak bu cezaevi de değişime uğrayarak restore edildi ve eski tarihi özelliği pek kalmadı. 1996 yılında kapanan Sinop Cezaevi ise 2000 yılında Adalet ve Kültür Bakanlıkları arasında imzalanan protokolle müzeye çevrildi.

Türkiye'de tarihi dokusuyla ve doğal özelliğiyle kalan en önemli cezaevi Sinop Cezaevidir. Mekanların soğukluğu, pencerelerin küflü oluşu, insanların kafasındaki cezaevi imajını en doğru verebilen bir cezaevi özelliği taşıyor. Bundan dolayı cezaevine yönelik olan filmler, diziler, belgesel çekimleri için en çok tercih edilen yer Sinop Cezaevidir. Çünkü hem eski tarihi dokuyu içinde barındırıyor hem de çekilen filmlere tarihi olması nedeniyle kalite, marka ve orijinallik katıyor. Burada çekilen filmlerde gerçeklik duygusu yüksek oluyor. Şu anda da Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olarak diziler için görüşmelerimiz ajanslarla sürüyor."  
  
Tarihi Sinop Cezaevi'nin bu yapısı ile konusu cezaevinde geçen film ve dizilerin yönetmenleri için aranan bir mekan haline gelirken, Parmaklıklar Ardında adlı dizi 3 yıl boyunca Sinop Cezaevi'nde çekildi. Tatar Ramazan adlı dizinin ise bir bölümünün çekimleri yine tarihi mekanda yapılmıştı. 

 
Editör: Vitrin Haber