AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, uzun zamandır çok yakından ve ısrarlı bir şekilde takip ettikleri Sinop Cezaevi restorasyonunda son aşamaya gelindiğini söyledi. Sinop Tarihi Cezaevi Restorasyonu’nun müşavirlik bileşeninin ilk aşama ihale değerlendirilmesinin tamamlandığını ifade eden AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, yükümlülük şartlarını taşıyan 8 firmanın teklif vermeye hak kazandığını belirtti.

Maviş; “Söz konusu firmalar arasında kazanacak teklifin belirleneceği son aşama değerlendirmesi ise bugünlerde başlanacak. Gerekli değerlendirmelerden sonra kısa süre içerisinde restorasyon işi sözleşmeye bağlanacak” dedi.

2019 SONUNA RESTORASYON ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK

Projenin Restorasyon bileşeni için ihale ön duyurusunun yapıldığını kaydeden AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, şartnamelerin Merkezi Finans ve İhale Birimince onaylanmasından sonra AB Türkiye Delegasyonu tarafından da incelenip kabul edildiğini ve 2019 yılının Kasım veya Aralık aylarında restorasyon uygulamasına başlanacağını söyledi. Maviş; “İnşaat, restorasyon, müşavirlik, kültür, sanat, kültürel miras gibi hibe sözleşmesine bağlanacak olan teknik konuların Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile koordinasyon halinde yürütülmekte. Tarihi cezaevinin AB hibe fonlarından restorasyonunun gerçekleşmesinde katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, önceki dönem Kültür ve Turizm Bakanlarımız ve şuan ki Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere bakanlık bürokratlarına ve konunun takibinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber