Türkiye Seyahat Acentaları Birliği önderliğinde; Avrupa Birliği ERASMUS+ Stratejik Ortaklıklar (Yenilik Geliştirme) kapsamındaki TOURiBOOST isimli proje yürütülüyor. Çok fazla bilinmeyen tanıtımı iyi yapılamamış turizm varlıklarının tanınırlığına katkı sunacak proje kapsamında potansiyeli ortaya çıkarılacak 5 destinasyon belirlendi.

TÜRSAB'TA TOPLANTI
5 destinasyonu belirlemek amacıyla TÜRSAB Genel Merkezinde dün toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya İstanbul Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Esmeray Akar, Boğaziçi Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Türemez, Dış Turizm İhtisas Başkanı Cem Polatoğlu, Incoming Turizmi İhtisas Başkan Yardımcısı Özdemir Sözmen, İç Turizmi, Kültür Turizmi, Incoming Turizmi İhtisas Başkanlıklarının üyeleri ve Stratejik Planlama, Koordinasyon ve Pazarlama Grup Başkanı Levent Demirel katıldı.

İŞTE BELİRLENEN 5 DESTİNASYON
TÜRSAB Genel Merkezi’nde dün gerçekleştirilen toplantıda ilgili ihtisas başkanlıklarının gönderdiği öneriler arasından; Tunceli, Sinop, Ermenek, Kelkit Vadisi ve Aladağlar projenin uygulanabilirliği göz önünde bulundurularak katılımcılar tarafından seçildi. Seçilen 5 farklı tarihi ve kültürel varlıkların tanıtımı, tercih edilmesi ve pazarlamasına yönelik çalışmalar yapılacak.

ORTAK PROJE
Necmettin Erbakan Üniversitesi (Turizm Fakültesi), Kodolanji Janos Üniversitesi (Macaristan) Stichting PRIME (Hollanda), InEuropa (İtalya) ve ARTIFACTORY (Yunanistan) ortaklığında yürütülecek proje kapsamında turizm sektöründe hizmet kalitesini artırmaya yönelik ilgili paydaşların girişimcilik ve yaratıcılık becerilerinin eğitimlerle desteklenerek ortak ülkelerde kültürel miras alanlarındaki turizm arz-talep modelini yeniden yapılandırmak amaçlanıyor.

NELER YAPILACAK?
2020 Ağustos ayına kadar devam edecek TOURIBOOST Projesi kapsamında yer alan ortaklar kültürel miras kapsamında var olan, çok fazla bilinmeyen, tanıtımı iyi yapılamamış turizm varlıklarının tanınırlığına katkı sunacak işgücünün eğitimini de dikkate alarak güncel gelişmeler doğrultusunda piyasa taleplerini karşılayan yenilikçi fikri çıktılar üzerinde çalışacak. Proje kapsamında seçilecek turizm destinasyonlarına yönelik sorunlar tespit edilerek bölgenin sahip olduğu bu o¨nemli tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılmasıyla ilgili yapılacak araştırma kapsamında ilgili paydaşlarla işbirliğine gidilerek güncel durum analizi yapılacak ve elde edilecek sonuçlara göre turizm çalışanlarına yönelik Avrupa Yeterlilikler Çerçevesiyle uyumlu yenilikçi bir eğitim modülü geliştirilecek. Yine proje kapsamında her ortak kurum belirleyeceği turizm varlıklarının güncel ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden yorumlanarak ziyaretçiler tarafından duygusal, bilişsel ve zihinsel olarak daha erişilebilir ve anlaşılabilir hale getirilebilmesi için e-kitap ve yol haritası vizyon planı hazırlayacak.

Editör: Vitrin Haber