Sinop TSO ev sahipliğinde bir araya gelen sektör temsilcileri Ticaret Bakanlığı bünyesinde yürütülen “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (Ur-Ge)” programı kapsamında hazırlanması planlanan proje ile sektöre yönelik sağlanacak destekler hakkında değerlendirme yapıldı. 

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş ile KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç’in başkanlık ettiği toplantıda, ihracatçı işletmelere yüzde75 hibe desteği sağlayacak söz konusu program kapsamında yararlanabilecek destek alanları ve destek miktarlarına ilişkin detaylı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından toplantıya katılan sektör temsilcilerinin programa yönelik görüş ve taleplerinin alınmasıyla toplantı sona erdi.
 
Toplantı ile başlayan süreçte, su ürünleri sektöründe Ur-Ge programı kapsamında bir kümelenme oluşturularak proje başvurusu yapılması talebinin sağlanması durumunda, KUZKA ve Sinop TSO işbirliğinde bir projenin hazırlanarak Ticaret Bakanlığı’na onaya sunulması hedefleniyor. 

Editör: Vitrin Haber