Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Aturjet 2 Başkanı Hüsnü Gümüş, “Örnek bir Alan Yönetiminin ilk uygulamalarının yapılacağı Sinop’ta bu oluşumu tamamlayacak ve destekleyecek çalışmalar da hızla devam ediyor. Alan Yönetimi Danışma Kurulu Başkanı ve İl kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun’un paylaştığı gelişmeleri izlemekten mutluluk duyuyoruz. 

Bu kapsamda değerlendirilebilecek bir proje de “Sinop Yürüyüş Parkurları '' adı ile geliştiriliyor. Müsteşar Özgür Özarslan’ı ziyaretim sırasında paylaştığı proje kapsamında Sinop ve çevresindeki doğal alanların yürüyüş güzergahları olarak ziyaretçilerin ilgisine sunulması hedefleniyor. 

Proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı nda ülkemizde yeni gelişen turizm türleri ile ilgili olarak dünya çapında da takdir edilen projeler üreten (Toros Yaylaları gibi) ekibin özenli bir çalışmalarından biri. Bu özenli çalışmayı yürüten ekibe ve destek veren yöneticilere de teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

Projenin hazırlık aşamasında gösterilen özen, sağlanan işbirliği ortamı uygulama aşamasında da hizmet yapıları, yönlendirme bilgileri, fotoğraf çekim noktaları gibi yardımcı ve destekleyici unsurlarla da tamamlanmasını sağlayacak. 

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü nün eş güdümünde tüm kuruluşların verdiği destek başta olmak üzere bu çalışmaya örnek niteliği kazandıran pek çok husus var. 

Tanıtım broşürü kağıt kalitesi ve şekil olarak dünyadaki beğenilen örneklerinden esinlenerek hazırlanıyor. Öncelikle çevresel değerlerin, endemik ortamın, yerleşim özelliklerinin iyi tahlil edildiği yürüyüş ve bisiklet yolları uygun etaplar halinde belirlenmiş. Yürüyüş yollarının çevrelediği doğanın 12 ay, 4 mevsim izlenebileceği güzelliklere sahip alan, aynı yolların kent içi bağlantılarının da kurulması ile Sinop u 50 Km. lik tanımlı bir çevre zenginliğine kavuşturacak” dedi.

Editör: Vitrin Haber