Sinop'ta Turizm Altyapı Hizmetleri Birliği'nin kurulmasına yönelik İl Genel Meclisi Başkanlığına verilen yazılı önerge kabul edildi. 

Sinop İl Genel Meclisi'nin MHP'li üyesi Ahmet Küçükbaş, Mahalli İdare Birlikleri yasası kapsamında, Turizm Altyapı Hizmetleri Birliği'nin kurulması için İl Genel Meclisine önerge verdi. Önerge meclis tarafından kabul edilirken, karar görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

Ahmet Küçükbaş önergesinde şu ifadeleri kullandı: "Sinop’un geleceğine yönelik yapılan bütün çalıştaylarda kültür ve turizme önem verilmesi ve turizmin yılın 12 ayına yayılması önerilmektedir. İlimizde turizmin gelişmesi için resmi kurumlar, bazı sivil toplum kuruluşları ve bazı şahıslar çaba göstermektedirler. Bu çabalar yararlı olmakta ve Sinop turizmi bir geçim kaynağı olarak giderek önem kazanmaktadır.

Ancak il özel idaresinin, belediyelerin ve özel kuruluşların ayrı ayrı ve plansız olarak yaptıkları dağınık çalışmalar tam olarak yararlı olamamaktadır. Bu dağınık çalışmaları birleştirecek, düzenleyecek, planlayacak, turizmi yılın 12 ayına, Sinop turizmini bütüncül bir anlayışla ele alarak dokuz ilçeye yayacak Turizm Altyapı Hizmetleri Birliğine ihtiyaç vardır.

2005 tarih, 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun, turizm altyapı hizmet birlikleri hakkındaki Ek Madde 1’de “Kültür ve turizmi koruma ve gelişim bölgeleri ile turizm merkezlerindeki alanın bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi, tanıtımı, kültür ve turizme ilişkin sosyal ve teknik altyapının gerçekleştirilmesi ve işletilmesini sağlamak amacıyla alandaki bütün mahalli idarelerin katılımı ile bir mahalli idare birliği kurulur” denilmektedir.

Söz konusu ek madde 2006 yılında kabul edilmiştir. Sinop gibi kültür, eğitim ve turizmden beklentileri olan bir ilde Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin kuruluşu sekiz yıl gecikmiştir. Daha fazla gecikmeye meydan vermemek için Valilik nezdinde girişimde bulunulmalıdır"

Editör: Vitrin Haber