Sinop Valiliği koordinasyonunda ilgili tüm paydaşların katkılarıyla destinasyon yönetim yaklaşımı esas alınarak hazırlanan 31 eylemli Sinop İl Turizm Eylem Planı yürürlüğe girdi. 2019-2022 yılları arasında tamamlanması planlanan eylem planı ile Sinop’un turizm hareketliliğinin artırılması hedefleniyor.

Hazırlanan turizm eylem planı ile ilgili paydaşların katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. 

Toplantıda söz alan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, eylem planının ayrıntıları hakkında bilgiler verdi. Eylem planı ile kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasındaki işbirliğinin iyi yönetişim ilkeleri çerçevesinde artırılması hedeflendiğini belirten Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, eylem planının, sahip olduğu potansiyel ile Türkiye Turizm Stratejisi 2023 hedeflerine turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni destinasyonlar oluşturulması noktasında büyük katkılar sağlayabilecek Sinop ilinin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için büyük önem taşıdığını söyledi. Çobanoğlu; “Eylem Planı, kamu yatırımlarının eşgüdümünün sağlanması, turizm sektöründeki çalışmalara altlık sağlayacak araştırma ve raporların hazırlanması, turizm sektöründe çalışanların mesleki beceri kapasitelerinin artırılmasına yönelik eğitim programları ile farklı paydaş gruplarının turizm bilincinin artırılmasına yönelik faaliyetlerin yapılması, turizm unsurlarına ulaşım ve varış noktalarının altyapı eksikliklerinin tespit edilerek uygun yöntemlerle müdahale edilmesi, tanıtım çalışmalarının tek elden planlanarak iletişim planları çerçevesinde etkinleştirilmesi, Bölgeye yeni turizm yatırımlarının kazandırılması gibi farklı alanlardaki çalışmaların entegre olarak yapılmasını içeriyor” dedi.

EYLEM PLANI KISA ORTA VE UZUN VADELİ PLANLARDAN OLUŞUYOR
Konuşmasında turizm eylem planının kısa orta ve uzun vadeli olmak üzere 3 ana başlık altında toplantını kaydeden Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, 31 maddeden oluşan eylem planının 2022 yılında tamamlanmasının planlandığını ifade etti. Çobanoğlu; “Sinop İl Turizm Eylem Planı için kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere toplamda 31 adet eylem belirlenmiştir. Eylem Planı’nda yer alan 31 eylemden 15 tanesi ilk 1 yıl içinde yapılabilecek nitelikte kısa vadeli eylemlerden oluşmaktadır. Kısa vadeli eylemler içinde orta vadeli eylemlere altlık oluşturan eylemler de yer aldığından, eş zamanlı olarak «orta vadeli» 10 eylemin startı da verilmiş olacaktır. 
Planlanan takvimlere uyulması durumunda 2 yılsonunda belirtilen tüm hedeflerin yüzde 80’ine ulaşılmış olacaktır. Eylem planı “ortak akıl” ile uygulamaya konulacak, faaliyetler tek elden koordine edilecek, eylemler ile ilgili gelinen aşamalar kamuoyunca düzenli aralıklar ile paylaşılacaktır. 

Her bir eylem İl Turizm Eylem Planı Komisyonu refakatinde koordinasyon kuruluşu olarak belirlenen kurum tarafından projelendirilmek suretiyle hayata geçirilecektir” diye konuştu.

YAZ SEZONUNA ÖZEL İLETİŞİM KAMPANYASI HAZIRLANDI
Toplantıda daha sonra söz alan Kuzey Anadolu Ajansı (KUZKA) Planlama Bölümü Başkanı Serkan Doğru, hazırlanan turizm eylem planı kapsamında Sinop’un yaz turizmine özel iletişim kampanyası düzenlendiğini ve bu çerçevede ulusal ve yerel düzeyde farklı mecralardaki tanıtım araçları ile potansiyel ziyaretçi ve turistlere ortak mesajlar üzerinden ulaşılmasının hedeflendiğini ifade etti. Doğru; “Türkiye’nin En Mutlu Kenti” unvanlı Sinop’un doğal ve tarihi güzelliklerinin gerek hedef pazarlarda farkındalığının oluşturulması, gerekse kente gelen ziyaretçi ve turistlere yönelik olarak tanıtılması amacıyla yaz sezonuna yönelik olarak bütünleşik bir iletişim kampanyası hazırlandı. Sinop İl Turizm Eylem Planı komisyonu tarafından planlanan iletişim kampanyası, ulusal ve yerel düzeyde farklı mecralardaki tanıtım araçları ile potansiyel ziyaretçi ve turistlere ortak mesajlar üzerinden ulaşmayı hedefliyor” dedi.

İNSANLAR TÜRKİYE’NİN EN MUTLU KENTİ SİNOP’A DAVET EDİLECEK
Turizm eylem planı kapsamında yapılacak tanıtım çalışmalarında önceliğin Ankara’ya ayrılacağının altını çizen KUZKA Planlama Bölümü Başkanı Serkan Doğru, bunun haricinde ulusal radyo ağlarında yayınlanacak spot reklamlar ile dinleyicilerin Türkiye’nin en mutlu kenti Sinop’a davet edileceğini söyledi. Doğru; “Özellikle Ankara’da ana arterlerde ve merkezlerde kullanılacak açık hava reklamları (battı-çıktı ve köprü geçişleri, 10 kilit merkez), toplu taşıma araçlarında kullanılacak reklamlar (20 metro istasyonu) ile Başkentlilerde farkındalık oluşturulmaya çalışılacak. Yaz döneminde ayrıca sosyal medya üzerinden yürütülecek içerik paylaşımları ile farklı segmentlerden geniş kitlelere ulaşılması hedefleniyor. Ulusal radyo ağlarında yayınlanacak spot reklamlar ile dinleyiciler Türkiye’nin En Mutlu Kenti Sinop’a davet edilecek” diye konuştu.

SİNOP’A GELEN ZİYARETÇİ VE TURİSTLERİ DE YAZ BOYUNCA SÜRPRİZLER BEKLİYOR   
İletişim kampanyasının yerel ayağında ise, Sinop’u ziyaret eden günübirlik ziyaretçi ve turistlere şehrin farklı turistik değerlerinin tanıtılmasına yönelik olarak farklı eylemlerin yer aldığını kaydeden KUZKA Planlama Bölümü Başkanı Serkan Doğru, bu anlamda birçok etkinliğin düzenleneceğini belirtti.

Doğru; “Türkiye’nin En Mutlu Kenti Sinop teması birçok mecrada vurgulanarak bu noktadaki farkındalığın artırılmasına çalışılacak. Açık hava reklamlarının etkin olarak kullanılacağı kampanyada, şehrin girişine kurulacak dev bir totem ile konuklara Hoş Geldiniz denilecek. Üst geçit ve toplu taşıma araçlarında farklı noktalara ilişkin mesajlar verilecek. Konaklama ve yeme-içme tesislerine tanıtıcı materyaller, kampanya logolu bayraklar ve görünürlüğün artırılmasına yönelik olarak dükkanlara kampanya logolu stickerlar dağıtılacak. Yaz boyunca farklı dönemlerde düzenlenecek sürpriz etkinlikler ile farklı hedef grupların farkındalığı artırılacak” dedi. 

Yapılan açıklamaların ardından turizm eylem planı ile ilgili sorular yanıtlandı. 
 

Editör: Vitrin Haber