Dün sona eren ve Almanya'nın Düsseldof kentinde yapılan 'Boot Düsseldorf Fuarı'nda tekne modelleriyle Sinop'un tanıtımına yönelik görsellerle Sinop rüzgarı estirdiklerini dile getiren Doğan Ülgen, fuar sırasında gazetemize verdiği demeçte şunları söyledi; "İnanın her şey beklentilerimizin üstünde gerçekleşti. Türkiye standının en hareketli bölü  olduk. Düsseldorf başkonsolosumuz sayın Fırat Sunel bey bizleri çok onore ettiler. Salı günü onurumuza yemek veriyorlar. İlk gün fuarın genel ekranında kısada olsa Sinop CD'sini rica ettik yayınladılar. Türkiye standında ise gün boyu Sinop CD'si döndü.

Bizim bu performansımız bakanlık görevlileri tarafındanda takdir görüyor ve mutlu oluyorlar. Sayın müsteşarımız Özgür Özaslan beye de bilgi veriyoruz.

2004 yılında yapılan KAYRA organizasyonunda tanıştığımız ve bizi teknesiyle Gerze'ye kadar yelkenle götüren Jurgen bey tamamen tesadüf olarak standımıza geldi, Sinop diye adeta çıldırdı. Çok mutlu oldu. 

Kültür müdürümüzün Sinop'tan gönderdiği broşürler yanlışlıkla İspanya'ya gitmiş, şimdi  yenileri geliyor. Gelirken getirdiğimiz belediyeden aldığımız kitapçıklarla  ve CD'lerle idare ediyoruz. Bizim İstanbul'da katıldığımız boat showlardan tanıştığımız birçok dostlarla burada görüşme fırsatımız oldu. 

Sinoplu olup ta Almanya'nın çeşitli kentlerinde yaşayan dostlarımız standımızı ziyaret etmeye devam ediyorlar. 

Fenerbahçe başkent takımı eski koçu Murat Didin şu anda Düsseldorf basket takımını çalıştırıyor ve takımını standımıza getirdiler. Sayın Didin’in yakınlarının Sinop’ta yaşadığını öğrendik. Sinop Yelken Kulübü eski yelkencilerinden Vahap Coşkun ağabey yaklaşık 200 kilometre yol katedip bizim için geldi, çok mutlu olduk. Ayrıca İstanbul'da katıldığımız fuarlardan tanıştığımız denizci dostlarla görüşüyoruz. Sinop’un ve bizlerin bu fuarda olması hem şaşırtıyor. Hemde bir aşama olarak görünüyor ve sürekli tebrik ediliyoruz. Bu da bizi fazlasıyla mutlu ediyor.

Bizlere geldiğimiz ilk günden bu yana ellerinden geleni yapan ulaşımda, konaklamamız da seferber olan Frankfurt Kültür Ateşemiz Sayın Osman Şahin bey'e ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bütün ihtiyaçlarımız anında yerine getirildi. En büyük sıkıntımız olan dil sorunumuzu tercüman olarak Prof. Dr. Seyhan Hacırcı bey çözdü. Kültür menajeri olan Baki bey her gün standımıza gelen misafirlere işimizi anlatıyor.

Ankara'dan gelen bakanlık görevlisi sayın Hüsamettin Keskin beyin övgülerini aldık. Kısacası her şey mükemmel bir şekilde gitti. Düsseldorftan Sinop'umuza selamlar"






Editör: Vitrin Haber