Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Hakan Tanrıverdi, beraberindeki heyet ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ile bir araya gelerek,  Sinop Tarihi Cezaevinin Restorasyon çalışmalarında gelinen son aşamaları görüştü.

Vali Erol Karaömeroğlu, gerçekleşen görüşmenin sonunda yaptığı açıklamada projeye,  Sinop Tarihi Cezaevinin yanısıra 1 Milyon 600 bin Euro’ya mal olacak olan iç kale surlarının, çocuk ıslahevinin ve eski Buzhane binasının da restorasyona dahil edileceği bilgisini verdi.

Vali Karaömeroğlu; uzun zamandır restorasyon hazırlıkları devam eden Tarihi Cezaevinde  en kısa sürede inşaata başlanacağı ve hız kesmeden çalışmaların tamamlanmasıyla tarihi mekanın yeni bir yüze kavuşarak Sinop turizmine çok büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Vali Karaömeroğlu açıklamasının devamında, Sinop Şehir Meydanı Projesi kapsamında yıkılacak olan binalar ile 300 metrelik kale surlarınında önünün açılacağını ve tarihi mirası gün yüzüne çıkararak Sinop’u çok güzel bir görüntüye kavuşturacaklarını dile getirdi.

Editör: Vitrin Haber