Sinop’ta Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır başkanlığında yapıldı.

Vira Otel'de gerçekleştirilen toplantıya: Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu ve dernek üyeleri, meslek odaları ile turizm sektörünün temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı. 

SİNOP TANITIMI EKSİK BİR KENT

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun’un sunumuyla başlayan toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır,  “Sinop gerçekten çalışmakta gurur duyduğum bir kent. Tarihi bir kent. Orman kenti, deniz kenti, medeniyet kenti. Bir sürü özelliği barındıran bir kent. Ama tanıtımı biraz eksik bir kent. Örneğin ben ilk tayinim buraya çıktığında Sinop’un turistik bir kent olduğunu şahsen bilmiyordum. Gelince şaşırdım Sinop’u görünce. Sinop çok yönlü tarihi, turistik bir kent. Ayrıca mutlu bir kent.

SEYİT BİLAL TÜRBESİNİ BİLMEYEN SİNOPLULAR VAR

2 yıldır kamu kuruluşlarıyla sivil toplum örgütleriyle İstanbul’da Sinop tanıtım günlerini düzenledim. Bir kısım arkadaşlar biliyor. Güzelde oldu. İstanbul büyük şehir verilerine göre yaklaşık 1,5 milyon insan ziyaret etti. En iyi katılan kentler arasında yer aldık. Gelen insanların bir kısmı Sinop doğumlu olan insanlar. Ama onlar örneğin 'Biz Seyyid Bilal Türbesini bilmiyoruz' diyorlar.. Sinop’ta Hamsilos’un veya bu tür yerlerin olduğundan haberleri yok. Öyle olunca bu konuda eksiklerin olması gayet normal. Turizmde bu eksikliklerin giderilmesi için soruna parçacık olarak bakılmaktan ziyade bütünsel olarak bakılması gerekir. Sivil-kamu iş birliği içinde el birliğiyle konuya eğilmesi gerekir. Bu toplantının bu bağlılığa çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan'da: " Kentimizin turizm potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi için Belediye olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu. Toplantıda sektörün sorunları ve yaklaşan turizm sektöründe yapılması gereken çalışmalar ele alındı. 

Editör: Vitrin Haber