Sinop'ta turizm bölümünde eğitim gören bir grup öğrenci, Sinop turizmine katkıda bulunmak için kendi aralarında bir komite kurdu. Heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler ilk iş olarak Sinop İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren'i makamında ziyaret etti. 

Turizm Rehberliği Bölümünde eğitim gören ve aynı zamanda bir turizm acentesinin de Sinop temsilcisi olan Yusuf Yolcu'nun başkanlık ettiği öğrenci komitesini ağırlayan İl Müdür Vekili Metin Süren, gençlere Sinop turizmi ile ilgili bir sunum yaptı. Gençler ziyaret sırasında İl Müdür Vekili Metin Süren'e Sinop turizmi için hayallerini ve projelerini anlattı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Sinop turizmi konusunda önemli konular masaya yatırıldı. Öğrenciler İl Müdür Vekili Metin Süren'e ziyaret anısına bir buket çiçek takdim etti. 

Ziyaret hakkında bilgi veren öğrenci komitesinin başkanı Yusuf Yolcu; "Ziyaretimiz oldukça verimli geçti. Ziyaret sırasında Metin beyden Sinop turizmi ve devam eden restorasyonlar hakkında bilgi aldık. Sinop'un alternatif turizm merkezi haline gelmesi, turizmin geliştirilmesi hususunda istişarelerde bulunduk. Yeni turizm yatırımları ve turizm destinasyonları üzerine konuştuk. Cam teras ve markalaşma üzerine detaylı bir şekilde konuşuldu. Son olarak Emitt turizm fuarına nasıl bir hazırlık yapıldığı, ne gibi çalışmalar yapıldığı, hangi marka üzerine yoğunlaşacağı ve ne gibi bir destinasyonların tanıtılacağı üzerine bilgiler aldık. 

Sinop'ta turizmi geliştirme ve 12 aya yayma konusunun önemine değinerek markalaşmaya, reklam ve tanıtımın önemine dikkat çektik. İl Müdür Vekili Metin Süren bey öğrenci heyetimizle tam mutabakata vararak, büyük işbirliği ve koordinasyon ile Sinop Turizmini geliştirmeye tanıtmaya kararlı olduklarını belirtti. Kendilerine yakın ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Vitrin Haber