Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda Sinop'a kuruvaziyer turizmi kapsamında gelen turist sayısının azaldığını söyledi.

Bunun sonucunda gerek Arkeoloji gerekse Etnografya müzelerinde yabancı ziyaretçi istatistiklerinde düşüş yaşandığını belirten Vural, "2014 yılında kuruvaziyer turizmde Sinop, gemi ve turist açısından zirve yapmıştı. O yıl 31 kuruvaziyer gelmişti. 2015'ten sonra kuruvaziyer turizmi hızının kaybolmasıyla müzelerimiz yabancı turist ziyaretçileri açısından çok gerilerde kaldı." dedi.

Yerli turistin müze ziyaretlerine çok fazla ilgi göstermediğini dile getiren Vural, "Turlarla gelen yerli turist grupları daha çok Tarihi Sinop Cezaevi ve Erfelek Tatlıca Şelaleleri'ni ziyaret ediyor. Ferdi olarak gelenlerin bir kısmı müzeleri ziyaret ediyor. Az da olsa ziyaretçi sayısında kıpırdanma var, ancak istenilen düzeyde değil." diye konuştu.

Vural, geçen yıl kentteki müzeleri yaklaşık 8 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl ise bu rakamın 9 bin civarında gerçekleşeceğini düşündüklerini kaydetti.
Editör: Vitrin Haber