İl Turizm Komisyonu tarafından "Sinop İli Turizm Eylem Planı (2019-2022) Günübirlik Ziyaretçi/Turist Memnuniyet Araştırması" başlatılıyor. 12 Temmuz ile 15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek anket ile Sinop'a günübirlik ve konaklamalı gelen misafirlerin farklı hizmetlere yönelik memnuniyetleri sorulacak, ardından çıkan sonuçlar kapsamında önlemler alınacak.

Turizm Komisyonu tarafından konuyla ilgili Sinop Üniversitesi (SÜ) Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Sinop İl Turizm Komisyonu üyeleri, anketörler ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Birimi Başkanı Serkan Doğru, araştırmanın amacı hakkında bilgi verdi. Sinop'ta turistlerin yoğun olarak geldiği alanlarda sistematik olarak anket çalışmasının gerçekleştirileceğini söyledi. Komisyon olarak düzenli olarak toplanarak belirlenen, kısa, orta ve uzun vadeli eylemleri tek tek ele alarak özenle yerine getirmek için çalıştıklarını belirten Doğru, komisyon olarak kısa vadeli eylemleri arasında yer alan ve kente günübirlik ve konaklamalı olarak gelen turistlerin memnuniyetine ilişkin araştırma çalışması yapacaklarını dile getirdi. 

Serkan Doğru, "Sinop'ta özellikle yazın çok yüksek turist akınına bağlı olarak, hem sunulan hizmetlerle, hem de turistlerin deneyimleriyle ilgili sorunlar olduğuna ilişkin bir çok söylem var. Bu güne kadar bize olan geri bildirimlerle bu söylemler masaya yatırılmıştı. Ancak bu yıl biraz daha sathı geliştirerek, biraz daha sistematik ve anlık olarak memnuniyetle ilgili problemleri araştırmak istedik" dedi. Serkan Doğru, anketin Sinop'u ziyaret eden 16 yaş üstü ziyaretçiler ile sınırlandığını kaydetti.

Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Ali Turan Bayram'da anketin araştırma yöntemi ve faaliyet takvimi hakkında bilgi verdi. Bayram, anketin 12 Temmuz ile 15 Ağustos tarihleri arasında, Sinop merkez, Gerze ve Erfelek Tatlıca Şelaleleri ile birlikte 6 farklı noktada bin 800 kişi üzerinden yapılacağını söyledi. Anket çalışmasının sadece ziyaretçilerin fikirlerini almakla kalmayacaklarını, anket çalışması bittikten sonra yerel halkın ve esnafında görüşlerini alacaklarını kaydeden Ali Turan Bayram, "Bu anketi geri bildirimler ve çıkan sonuçlar neticesinde açacağız.  Örneğin konuklama, ya da fiyatlamayla ilgili sorunlar ortaya çıkıyorsa bunlarla ilgili yeni anket çalışmaları yapacağız. Bu bir defaya mahsus bir şey olmayacak. Biz memnuniyet seviyesini sürekli ölçeceğiz, buna yönelik bazı hamleler yapacağız ve bu hamleler ardından tekrar memnuniyeti ölçeceğiz" diye konuştu. Ali Turan Bayram, anketin 'basit tesadüfi örnekleme' yöntemi ile Sinop ve ilçeleri dışından gelen misafirler üzerinde yapılacağını sözlerine ekledi. 

Bu arada anketin Sinop kent merkezinde farklı noktaları, tarihi cezaevi, plajlar, havalimanı, Hamsilos Tabiat Alanı ve İnceburun, Erfelek ilçesinde Tatlıca Şelaleleri, Gerze ilçesinde de şehir merkezi ve plajlarda yapılacağı öğrenildi. 
Bilgilendirme toplantısına Sinop İl Turizm Komisyonu üyeleri: Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Birimi Başkanı Serkan Doğru, Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Ali Turan Bayram, Sinop Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmet Damaroğlu, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ayniyat Saymanı Adem Yılmaz, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Şengül Kara, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Sinop Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli, Sinop Kültür Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu ile Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, basın mensupları ve anketörler katıldı.  



 

Editör: Vitrin Haber