Şehrimizin turizm potansiyeline önemli katkılar sağlayacak Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu öncesi ilçelere bilgilendirme ziyaretinde bulunan Sempozyum Düzenleme Kurulu, ilçelerde bulunan kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kurum ve STK yetkilileriyle bir araya geldi.

Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Ercan Karaçar başkanlığında, Düzenleme Kurulu Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Alpay Tırıl, Dr. Öğr. Üyesi Olca Sezen Doğancılı ve Öğr. Gör. Volkan Çavuş tarafından yapılan ziyaretlerde; Sempozyumun amacı ve İl turizmine sağlayacağı bilimsel ve ekonomik katkılar ele alındı.

Tanıtım kapsamında; Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik, Boyabat Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Dikmen Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, Erfelek Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses, Gerze Kaymakamı Murat Güven, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Ayancık Belediye Başkan V. Cihan Özkaya, Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, Sinop Belediye Başkan Yardımcısı A. Hakan Sönmez ile görüşme yapılarak Sempozyum kapsamında iş birliği kurmaya yönelik planlamalar yapıldı. 

Ziyaretlerde Sinop Merkez ve İlçelerin turizmde ön plana çıkan zenginliklerinin sempozyumda ele alınmasına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.
Ayrıca gerekli şartlar sağlandığı takdirde, sempozyumun bir ayağının da ilçelerde yapılabileceği konusunda ilçe yöneticileriyle mutabakata varıldı.

Editör: Vitrin Haber