Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2008 yılında başlattığı “Çevreyle Uyumlu Konaklama Tesisi Belgesi'' uygulamaları kapsamında verilmekte olan Yeşil Yıldız alan ilk 3 yıldızlı otel olan Sinop Antik Otel diğer 3 yıldızlı oteller için de örnek oldu. 

Şimdiye kadar ilgili yönetmelikte belirlenen 120 kriteri yerine getiren 30 kadar 4 ve 5 yıldızlı tesisin alabildiği yeşil yıldız İçin 3 Yıldızlı otellerin için asgari 170 puan alması gerekiyor.  Değerlendirmeler başlıca personelin çevre konusunda eğitilmesi, elektrik, su, kömür, kimyasal sarfiyatının raporlanması, elektrik tasarrufu, enerji tasarrufu, suyun tasarruflu kullanımı, kimyasal kullanımının azaltılması ve usulüne uygun kullanılması gibi kriterler üzerinden yapılıyor.  

Ayrıca enerji tasarrufu, atıkların ayrıştırılması ve ekonomiye geri kazandırılması, çevreye zarar vermeyecek şekilde toplanmasının sağlanması yanında Çevre düzenlemesi, çevre bilinci ve otel misafirlerinin çevresel konular ile ilgili uyarılması, yardımlarının ve katılımlarının istenmesi gibi konuları da içeriyor.  Sinop'ta çevrenin ve doğanın korunmasına verilen önemin de bir göstergesi olabilecek bu örnek yapılanmayı gerçekleştiren Sinop Otel özel müzesinde ve otel çevresinde teşhir ettiği antik eserler ile de Skalite yarışmasına “Kültürel Değerlerin Yaşatılmasına Katkı '' kategorisinde katıldı. 

Advertorial 


 
Editör: Vitrin Haber