Bahamalar bandıralı "Seabourn Odyssey" isimli, bin 600 metrekare genişliğe sahip kruvaziyer, Sinop Limanına demirledi.

Sinop ziyareti için Romanya’nın Köstence şehrinden  gelen lüks yolcu gemisi, Sinop Limanına demirledi. Gemide, çoğu Kuzey Amerikalı 456 yolcu ve 340 personel bulunduğu belirtildi.

Uzun yolculuğun ardından karaya ayak basan turistler, ellerindeki haritalarla Sinop sokaklarını, tarihi ve turistik mekanları gezdi. 

Son dönemlerde Kuzey Karadeniz’de yaşanan olayların Sinop Limanına uğrayan yolcu gemilerinde yüzde 50 oranında artış yaşattığını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, bu yıl artış gösteren yat turizminin, olayların seneye de devam etmesi halinde iptal edilebileceğini ve yaşanan olayların bir an önce sona ermesini dilediklerini söyledi. Tosun; “Tur operatörlerinin korkusu bu olayların seneye de devam etmesi. Eğer yaşanan olaylar önümüzdeki senede devam ederse tüm Karadeniz’i programdan çıkarabilirler. Bu da Sinop ve yat turizmi gerçekleştiren bölge iller için büyük bir kayıp olacaktır” dedi.  

İtalya'nın Cenova kentinde 2009'da inşa edilerek denize indirilen 32 bin groston ağırlığındaki "Seabourn Odyssey", 198 metre uzunluğa sahip. Son 7 yıldır en iyi küçük kruvaziyer ödülüne layık görülen geminin büyük bir bölümü özel yaşam alanlarından oluşuyor. Beş yıldızlı bir otelde bulunması gereken neredeyse bütün lüksleri bünyesinde barındıran gemideki odalar, 295 ila bin 600 metrekare arasında değişen süitlerden oluşuyor. Okyanus manzaralı balkonlara sahip süitlerde jakuzi, hamam ve solaryum bölümleri gibi özel hizmetler sunuluyor.
Sinop Limanında demirleyen "Seabourn Odyssey" akşam saatlerinde İstanbul’a gitmek üzere Sinop’tan ayrıldı.

Editör: Vitrin Haber