Yaklaşık 1.5 aydır hazırlık çalışmaları süren Paşa Tabyaları bugün saat 17. 30 da düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

İşletmeciliği İlke Organizasyon tarafından üstlenilen Paşa Tabyaları kahvaltı, yöresel  yemekler ve düğün organizasyonları gibi çeşitli alanlarda hizmet verecek.

İlke Organizasyon adına açıklama yapan Cengiz Demirel Paşa Tabyalarının 1461 de Fatih Sultan Mehmet’in emri ile kurulduğuna dikkati çekerek “ 653 yıllık bir tarihe sahip olan bu yapı maalesef iyi hak ettiği değeri görememiştir. Oysa özellikle Ukrayna deniz müzesinden edindiğimiz belgeler ve fotoğraflar ışığında Paşa Tabyalarının sadece Türkiye’de değil dünyada önemli bir yeri olduğunu görüyoruz. Özellikle mimari yapısı, yer altına gizlenmiş sığınakları, kilometrelerce uzanan yer altı geçitleri ile Sinop Paşa Tabyaları Venedik tabyalarından sonra Dünyada 2. Sırada olan bir değerdedir. Zaman içinde tabyalarda önemli değişikler olduğunu da üzülerek görüyoruz. Şimdi amacımız başta cephanelik olmak üzere yer altında girişi çıkışı halen belirsiz olan yolları gün ışığına çıkartmaktır. Bunun için resmi kurumlar nezdinde konuyu sürekli olarak gündemde tutacağız. “ dedi. Cengiz Demirel 1.5 ay içinde önemli derecede temizlik çalışması yaptıklarını, galeriler ve koğuşlarda çirkinlik arz eden sonradan yapılan birçok kirliliği de ortadan kaldırdıklarını, 200 ün üzerinde fidan diktiklerini de belirterek “ Kahvaltı ve yöresel yemekler üzerinde hizmet vereceğiz. Ayrıca kır düğün organizasyonları yapmak planlarımız arasında. Yaklaşık 1500 M2 alan üzerinde düğün organizasyonunun yanı sıra panel, konferans gibi etkinliklere de cevap verebilmekteyiz. Bu alanda sabit bir sahne, ses ve ışık düzeni oluşturduk. Öte yandan önümüzdeki günlerde de ormanlık alanı piknik alanına dönüştüreceğiz. Bugün saat 17.30 da yapılacak olan açılışa tüm halkımızı davet ediyorum “ şeklinde konuştu.

Editör: Vitrin Haber