2019 Yılı Mali Destek Programı proje başvurularına ilişkin bilgi veren KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında ilan edilen mali destek programına Kastamonu’dan 15, Çankırı’dan 6 ve Sinop’tan 9 olmak üzere toplam 30 proje başvurusu yapıldığını açıkladı. 

PROGRAM BÜTÇESİ 30 MİLYONA YÜKSELDİ
Ajansa sunulan 30 projenin toplam bütçesini 126,7 milyon TL olarak açıklayan Genel Sekreter Vekili Dr. Genç, Ajanstan talep edilen destek miktarının ise 74,9 Milyon TL olduğunu kaydetti. Desteklenecek projeler ile Bölgede turizm altyapısını geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Dr. Genç; “Bu amaçla daha önce 24 milyon TL olarak ilan edilen mali destek programımızın bütçesi, proje sayısının ve talep edilmesi planlanan destek miktarının yüksek olması sebebiyle Yönetim Kurulumuzun ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın onayı ile 30 Milyon TL’ye yükseltildi. Bu bütçe revizyonu ile Ajans olarak Bölgede daha fazla projeye destek sağlayarak, potansiyeli yüksek alternatif destinasyonların turizme kazandırılmasını amaçlıyoruz” dedi. 
2019 Yılı Mali Destek Programı kapsamında başvurusu yapılan projelerin değerlendirme süreci 4 Mart 2019 Pazartesi günü itibariyle başlamış olup; değerlendirme sonuçlarının Haziran ayı içerisinde açıklanması planlanıyor.

Editör: Vitrin Haber