Sinop Kültür ve Turizm Derneği’nin 20. yılını doldurması münasebetiyle Otel 117’de kokteyl düzenlendi. Dernek Başkanı Fahri Bostan’ın ve yönetim kurulunun tertiplediği programa İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Osman Coşkun, Belediye Başkanı Baki Ergül, Turizm işletmecileri ve çok sayıda davetli katıldı.  

Gecenin açılış konuşmasını yapan Fahri Bostan, Sinop’u tanıtmak için önemli projelere imza attıklarını belirterek, “Kültür ve turizm yolunda hedef belirlemiş olan ilimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda en büyük etkinliklerimizden biri olan Gezici Festivali Sinop’a getirdik. İlimizin ulusal basında önemli yer almasını sağladık. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. İlimizin tanıtımı için önemli projelerimiz var. İnşallah önümüzdeki günlerde o projeleri hayata geçiririz. Bizlere destek olan basta Kültür ve Turizm bakanlığı müşteşarı Özgür Özaslan’a ve turizme emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Programda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Baki Ergül de Sinop’un istikbalinin turizmde olduğunu söyledi. Ergül şöyle konuştu; “Biz geleceğimizi turizme ve eğitime bağlamış olan bir kentiz. İstikbalimiz ve geleceğimiz turizmde diye düşünüyorum. Bunu geliştirmek içinde bizler turizme gönül vermiş arkadaşlarımızın yanında duruyoruz. Birde önlerini açmak için elimizden ne geliyorsa onu yapıyoruz. Şimdi biliyorsunuz son bir hafta içerisinde Sinop’ta enteresan olaylar yaşandı. Hepinizin izlediği, benim de daha yakından izlediğim bazı olaylara sahne oldu. Şimdi tabi reklamın iyisi kötüsü olmaz deniyor ama bence keşke bunların hiçbirisi olmasaydı da Sinop eskisi gibi hatırlarda kalmış olsaydı. Bunun böyle olması da Sinoplunun utanılacak bir ayıbı falan değil. Bu spontane gelişen olaylardır. Tüm bu yaşananlara rağmen Sinop dünyanın en modern illerinden en güzel yerlerinden bir tanesidir. En güzel insanların birlikte yaşadığı kenttir. Bunun aksini hiç kimse söyleyemez. Bu olaylar Sinop’umuza hiçbir şekilde leke süremez. Biz yine eskisi gibi Turizm diyeceğiz.”

Konuşmaların ardından hep birlikte 20. yıl pastası kesildi ve gecenin anısına davetlilere çeşitli hediyeler verildi. 

Editör: Vitrin Haber