İstanbul’da 21. düzenlenen EMITT Turizm Fuarı, yerli ve yabancı üst düzey temsilcilerin katılımıyla Kültür ve Turizm Bakanı Nabi AVCI tarafından ziyarete açıldı. 80 ülkenin katılım sağlandığı fuarda Kastamonu, Çankırı ve Sinop illeri de birbirinden özel tarihi ve kültürel değerlerini ziyaretçilere tanıttı. Ziyaretçilere illere ait özel tatların yanında, kültürel değer taşıyan sunumlar da yapıldı.

EMITT Turizm Fuarı’nda Sinop, Kastamonu ve Çankırı illerini temsilen Sinop Valisi Hasan İpek, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Kemal Karatatar, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile turizm dernekleri ve turizm işletmeleri yer aldı. 


Kültürel değerleri yansıtan öğelerle donatılan Sinop standında ziyaretçiler tam anlamıyla görsel haz yaşadı. Standı ziyaret edenlere yöreye ait çeşitli yiyeceklerden Nokul, Boyabat ezmesi, doğal meyve suyu ikram edildi. Telvin Sanat Tiyatrosu’nun Amazon Kızları Dans Gösterisi ise ziyaretçileri adeta büyüledi. Özel kıyafetleri ile eski çağları anımsatan müzik eşliğinde 4’er dakikalık dans gösterileri sergileyen Amazon Kızları izleyenlerden büyük beğeni aldı. Gösteri sonrasında izleyenler Amazon Kızları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kastamonu standında ziyaretçilere çekme helva ve birbirinden özel yöresel tatlar ikram edilirken, sarımsak, siyez buğdayı, taşbaskılı el dokuması ürünler ile tarihi ve kültürel değer taşıyan zengin turizm destinasyonlarının tanıtımları yapıldı.   
Çankırı standı ise kaya tuzu meraklılarının akınına uğradı. Burada kaya tuzunu merak edenler kuyruk oluşturdu. Doğal taş değirmende öğütülen 200 kg kaya tuzu ziyaretçilere dağıtıldı. Kaya tuzundan imal edilen gece lambalarına da ilgi gösteren ziyaretçilere, ayrıca doğal kızılcık şerbeti ikram edildi.    

Bu yıl 21. düzenlenen EMITT Turizm Fuarı 26-29 Ocak tarihleri arasında 4 gün boyunca turizm profesyonelleri ve ziyaretçiler tarafından gezilebilecek.
Editör: Vitrin Haber