Karadeniz'e kıyısı bulunan bazı ülkelerde yaşanan siyasi istikrarsızlık ve olayların, bu yıl bölgedeki kruvaziyer turizmini olumuz etkilediği bildirildi. 

Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya yaptığı açıklamada, kente gelen kruvaziyer sayısında bir önceki yıla oranla büyük düşüş yaşandığını söyledi. 
Geçen sene Sinop Limanı'na 31 kruvaziyer geldiğine işaret eden Çetinkaya, bu yıl ise sayının 9'da kaldığını dile getirdi. 
Bu düşüşün Sinop'un sadece kendi başına değerlendirebileceği ve aşabileceği bir sorun olmadığını vurgulayan Çetinkaya, "Sinop'a gelen kruvaziyer sayısı, Karadeniz'deki konjonktüre bağlı olarak zaman zaman artmış, zaman zaman azalmış. Söz konusu düşüşte bizim çok fazla etkimiz olduğunu zannetmiyorum" dedi. 
 Kruvaziyer turizminin artarak devam etmesi için Karadeniz'in güvenli bir destinasyon haline getirilmesi gerektiğini belirten Çetinkaya, şöyle konuştu:
"Karadeniz'i bir göl olarak düşünürsek, bu gölün farklı bölgelerinde yaşanan birtakım siyasi istikrarsızlıklar, turizmi tedirgin edecek birtakım olaylar, kruvaziyer turizmiyle ilgili rotayı çok etkiliyor. Özellikle Rusya, Ukrayna ve Kırım hattında yaşanan birtakım olumsuz olaylar yakından takip ediliyor. Doğal olarak Sinop da bundan payını olumuz şekilde alıyor." 

"YALTA LİMANI'NIN KAPALI OLMASI ETKİLEDİ"
Rota Denizcilik Turizm ve Dış Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Levend ise Ukrayna ve Rusya arasındaki olayların kruvaziyer turizmine olumsuz yansıdığını söyledi.
Karadeniz'e gelen gemilerin yaklaşık yüzde 80'inin Yalta Limanı'na uğradığını anlatan Levend, bu limanın kapalı olmasının, kruvaziyerlerin rotasını farklı bölgelere çevirmesine yol açtığını bildirdi.
Levend, "Sonuçta hat üzerinde bir limanın kapalı olması, diğer limanlara gelecek gemileri farklı bölgelere yönlendiriyor" değerlendirmesinde bulundu.
AA

Editör: Vitrin Haber