Türkiye'nin en büyük ilk 10 mağarası arasında yer alan Ayancık İnaltı Mağarası, özellikle yaz sıcaklarından kaçan turistlerin akınına uğruyor. 

Bölge halkı tarafından yüzyıllardır bilinen ancak geçtiğimiz yıllarda keşfedilen, çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirtilen İnaltı Mağarası'nın şu ana kadar sadece 3.5 kilometresi keşfedilebildi. Net uzunluğu tehlikeli dehlizler nedeniyle henüz keşfedilemeyen mağara esrarını koruyor. Mağaradaki oldukça serin hava ve ilginç oluşumlar ziyaretçileri adeta büyülüyor. Oldukça farklı bir hava sirkülasyonu mevcut olan mağaranın, özellikle solunum yolları rahatsızlıkları olan hastalara iyi geldiği belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, mağaranın Sinop ve Ayancık için çok önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Tosun, "Küresel ısınmanın yaşandığı ve çokça konuşulduğu son günlerde, Karadeniz serin havası ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkmıştır. Bu güzellikler arasında İnaltı Mağarası da ayrı bir önem taşıyor. Bütün tatilcileri bu sıcak günlerde buz gibi havasını teneffüs etmek ve serinlemek için İnaltı Mağarası'na bekliyoruz" dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber