Sinop Kültür ve Turizm Derneği Olağan Genel Kurulunda, turizmci Ahmet Çobanoğlu başkanlığa seçildi. 

Sinop Yelken Kulübünde gerçekleştirilen ve başkan Cemalettin Kaya'nın aday olmadığı genel kurula, başkan yardımcısı Ahmet Çobanoğlu tek liste olarak katıldı. Genel kurulda eski yönetim kurulu üyelerinden dört isim ve üç yeni üye ile yönetim oluşturuldu. Buna göre yeni yönetim kurulunda: Cemalettin Kaya, Doğan Ülgen, Saim Gürbüz, Aylin Tok, Cemal Keskin ve Fatih Akliman yer aldı. 

Genel Kurulda, yönetim kurulunun verdiği tüzük değişikliği önerisiyle, üst üste en fazla 2 kez yönetim kurulu başkanlığı yapılabilmesine karar verildi ve olağan genel kurul süresi 3 yıldan 2 yıla indirildi.

YENİ VE ESKİYİ BULUŞTURDUK
Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çobanoğlu, dernek olarak kentte turizmin gelişmesi noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Turizm sektörünün sesini duyurmak adına daha koordineli, reklam ve organizasyon içeren çalışmalarımıza ağırlık vereceklerini kaydeden Çobanoğlu: "Derneğin daha dinamik ve etkili olması için bizim önerimizle yönetim süresini 2 yıla ve üst üste başkanlık yapma süresini 2’ye indirdik. Amacımız, yenilenmek ve enerjik kalmak için iç dinamikleri harekete geçirmek. Ama diğer yandan da tecrübe ve dinamizmi bir araya getirmeye çalıştık. Eski yönetim kurulumuzdan başkan dahil dört kişiyi üç genç arkadaşımızla bir araya getirdik.  Yani eski ile yeniyi kaynaştırdık. Geleceğin liderlerini aramızdan çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

SİNOP'U DÜNYA TURİZMİNE AÇMAK İSTİYORUZ
"Özellikle proje çalışmalarında atıl kaldığımız sektörlere ağırlık vereceğiz" diyen Çobanoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Üye olmayan kuruluşları derneğimiz çatısı altında bir araya getirmek istiyoruz. En büyük hedefimiz deniz ürünlerini, deniz kültürü üzerine dönüştürecek bir festival çalışmasını gerçekleştirmek. Biz yeni dönemde Sinop'u dünya turizmine açmak istiyoruz. Yeni hedefimiz Sinop'u dünyaya tanıtmak. Önümüzdeki dönemde basın ve sosyal medyaye daha çok ağırlık vereceğiz. Bazı çalışma kurulları oluşturarak yönetim dışındaki birikimi de aktif hale getirmeyi planlıyoruz. Özellikle kültürel faaliyetlerde, birikimi yüksek üyelerimizden yararlanmayı ve yerel kültür değerlerini geleceğe taşıma konusunda projeler yapmayı istiyoruz. Sinop zaten butik yerel kültür ve turizm değerlerine sahip. Biz değerlerimizi ve turizm ürünlerimizi koruduğumuz sürece, turizm alanında karşılığını mutlaka bulacaktır” dedi. 

Editör: Vitrin Haber