Harvard ve Stanford üniversitelerinin öğretim görevlileri Sinop'a geldi.

Dünyanın en fazla tanınan üniversiteleri arasında yer alan Stanford ve Harvard üniversitelerinin öğretim görevilleri lüks yatla geldikleri Sinop'ta tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. 

Malta bayraklı lüks yat hafta içi Sinop limanına demirledi. Trabzon ardından Sinop Limanı'na geldiği öğrenilen, içerisinde dünyaca ünlü Stanford ve Harvard üniversitelerinin öğretim görevlileri ile emekli büyük elçilerin bulunduğu "Varıety Voyager" adlı lüks yatın yolcuları, rehberler eşliğinde Sinop'un tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. 

Anadolu'nun en eski camilerinden Sinop Alaaddin Camisi, Pervane Medresesi, arkeoloji ve etnoğrafya müzeleri. tarihi cezaevi, Balatlar kilisesi harabeleri ile bir çok tarihi ve kültürel mekanları görme imkanı bulan turistler, buralarda hatıra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Turistler ayrıca, hediyelik ürünlerin bulunduğu bazı mağazalardan alışveriş yaptı. 
 
60 yolcusu ve 243 mürettebatı bulunan "Varıety Voyager" adlı lüks yat, gün boyu demirli kaldığı Sinop Limanından akşam saatlerinde ayrılarak, Ukrayna'ın Odesa Limanına hareket etti.
Editör: Vitrin Haber