Sinop Valiliği tarafından, Hamsilos Tabiat Parkı peyzaj ve mimari projelerinde gelinen son aşamanın değerlendirilmesi amacıyla bir toplantı yapıldı. 

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazit, Bölge Müdür Yardımcısı Selim Yalçınkaya, Milli Parklar Şube Müdürü Erol Büyükdoğan ile İl Şube Müdürü Mete Karakaş katıldı. Hamsilos Tabiat Parkı peyzaj ve mimari projelerinde gelinen son aşamanın değerlendirildiği toplantıda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, bu alanları eğitim ve bilinçlendirme fırsatı olarak gördüklerini ve fiziksel planlamanın yanı sıra bu alanın özellikle bir eğitim alanı olarak niteliğinin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Projenin Sinop İline katacağı değerler ve halka sunulabilecek imkânların da tartışıldığı toplantıda ayrıca projeyi hazırlayan ekip, projelerin hazırlandıkları yöreyle her anlamda uyumlu ve yaşatılabilir bir alanı geliştirmesi gerektiğini, doğa ve insan arasındaki etik iletişime hizmet etmesinin gerekliliğini belirtti. Hamsilos Tabiat Parkı Düzenleme Projesi’nin planlama kıstaslarının da aynı şekilde yöre yapısı ve alan statüsüne en uyumlu şekilde belirlendiğini Vali Çetinkaya’ya aktardı.
Sinop’un bir turizm kenti olduğunu ve yılda nüfusunun 5 katı oranında misafir ağırladığını belirten Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop’a gelen herkesin doğa, tarih, deniz, güneş gibi çok farklı turizm imkânlarını bir arada bulabildiğini söyledi. Çetinkaya “Hamsilos ve Akliman başta olmak üzere ilimizin sahip olduğu doğal güzelliklerinin bir turizm değeri olarak Sinop’a kazandırılmasının hem turizm sezonunun 12 aya yayılması ve turist sayısının artırılması hem de turist profilinin değişimi anlamında çok önemli katkıları olacağını düşünüyorum. Ancak kendisinden beklenen bu katkıları yapabilmesi için Tabiat Parkı alanındaki düzenlemelerin dinlenme ve eğlenme olduğu kadar, doğanın mümkün olduğunca bozulmadan korunması amacına da hizmet etmesi gerekir. Söz konusu çalışmaların bölge halkının ve ziyaretçilerin Hamsilos ve çevredeki diğer doğal alanlarda tüm yıla yayılan doğa ile buluşma hareketine zemin sağlamasını arzu ediyorum” dedi. Vali Çetinkaya, bu alanların doğru tanıtılması ve algılanması için kurumsal iletişim kaynaklarının kullanılması gerekliliğine de vurgu yaptı. 
Editör: Vitrin Haber