Yetkililer Sinop Cezaevi'nin, tarihi dokusu ve doğal yapısıyla, konusu cezaevinde geçen film ve dizilerde aranan bir mekan haline geldiğini söyledi.
 
Film ve diziler için Sinop Cezaevi'nin doğal bir plato özelliği taşıdığına işaret edilirken, doğal dokusu günümüze kadar korunan benzer bir cezaevinin bulunmadığı, bu özelliği ile de Sinop Cezaevi'nin ayrıcalıklı olduğunu vurgulanıyor. 
Dönem dizileri ve filmler için cezaevinin doğal yapısının, bozulmamış halinin, yönetmenlere adeta plato hizmeti verdiğini kaydeden yetkililer şunları söylüyor: "Sinop Cezaevi 1877 yılında cezaevi olarak kullanılmaya başlandı. Türkiye'de bir çok tarihi cezaevi var. Ancak o cezaevlerinin hemen hemen hepsi bozularak değişime uğradı veya restore edildi. Ankara Ulucanlar Cezaevi eski bir cezaeviydi. Ancak bu cezaevi de değişime uğrayarak restore edildi ve eski tarihi özelliği pek kalmadı. Türkiye'de tarihi dokusuyla ve doğal özelliğiyle kalan en önemli cezaevi Sinop Cezaevidir. Mekanların soğukluğu, pencerelerin küflü oluşu, insanların kafasındaki cezaevi imajını en doğru verebilen bir cezaevi özelliği taşıyor. Bundan dolayı cezaevine yönelik olan filmler, diziler, belgesel çekimleri için en çok tercih edilen yer Sinop Cezaevidir. Çünkü hem eski tarihi dokuyu içinde barındırıyor hem de çekilen filmlere tarihi olması nedeniyle kalite, marka ve orijinallik katıyor. Burada çekilen filmlerde gerçeklik duygusu yüksek oluyor"

Tarihi Sinop Cezaevi'nin bu yapısı ile konusu cezaevinde geçen film ve dizilerin yönetmenleri için aranan bir mekan haline geldiği vurgulanırken, Parmaklıklar Ardında adlı dizinin 3 yıl boyunca Sinop Cezaevi'nde çekildiği, Tatar Ramazan adlı dizinin bir bölümünün çekimlerinin de yine tarihi mekanda yapıldığı biliniyor.
 
Editör: Vitrin Haber