Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan Adayı Emin Çakmak, Aralık ayında gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimi öncesinde çıktığı Türkiye turu kapsamında Sinop’a geldi. Sinop’un turizm alanında önemli noktalardan bir tanesi olduğunu söyleyen Çakmak; “Sinop, sahip olduğu özellikleri ile deniz turizminin gelişmesinde önemli aktörlerden bir tanesi” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Aralık ayında gerçekleştireceği seçimlere hazırlanıyor. Mevcut Başkan Başaran Ulusoy’un da yeniden aday olduğu başkanlık yarışında yer alan bir diğer isim olan Emin Çakmak seçim çalışmaları dahilinde 81 il ve 51 ilçeyi kapsayan Türkiye seyahati  gerçekleştiriyor. Bu kapsamda TÜRSAB’a kayıtlı 3 acentanın bulunduğu Sinop’a gelen TÜRSAB Genel Başkan Adayı Emin Çakmak burada kamu kurum kuruluşları ile çeşitli temaslarda bulundu. Daha sonra düzenlediği toplantı ile basın mensupları ile bir araya gelen Genel Başkan Adayı Çakmak, seçilmesi durumunda yapacakları projeler hakkında bilgiler verdi. Gerçekleştirdikleri ziyaretler ile şehirlerde eksikliği hissedilen turizm yatırımlarını tespit ederek yeni dönemde şehirlere uygun projeler hayata geçirmek istediklerini ifade eden Emin Çakmak, önceki yıllarda eksikliği hissedilen çalışmaların yeni dönemde oluşturulacak yeni kadro ile tamamen ortadan kaldırılacağını söyledi. Çakmak; “TÜRSAB Genel Başkanlığına adaylığımız nedeniyle bütün 81 il ve 51 ilçedeki delegelerimizi ziyaret etmek için çıktığımız Anadolu seyahatimizin bir parçası Sinop. 3 Ağustos tarihinde İzmit’ten başladık ve Adapazarı, Düzce, Bolu, Bartın, Kastamonu ve Zonguldak illerimizi ziyaret ettik. Turumuzun 8. durağı ise şirin kentimiz Sinop oldu. Bugün Sinop’ta hem kurum ve kuruluşlarla hem de sayın valimizle görüşeceğiz ve Sinop’un turizm potansiyelini ele alacağız. Göreve geldiğimizde biz yerelden ne bekliyoruz yerel bizlerden neler bekliyor. Bunun karşılıklı olarak istişaresini yapacağız” dedi. 

SİNOP İÇ TURİZMDE ÖRNEK İLLERİMİZDEN BİR TANESİ

Sinop’un iç turizm anlamında fevkalade bir yere sahip olduğunu belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan Adayı Emin Çakmak bu özelliği ile Sinop’un Türkiye’nin cazibe merkezlerinde bir tanesi haline geldiğini söyledi. Çakmak; “Ziyaretimiz vesilesi ile bizim de bizzat görme imkanımız oldu. Sinop, gece 2’lere 3’lere kadar yaşayan canlı bir şehir. Restoranlarıyla kafeleriyle, sahilde bulunan yürüyüş alanlarıyla, tekne turlarıyla bir cazibe merkezi haline gelmiş durumda. Bu sebeple Sinop’un iç turizmde hak ettiği yere daha da ulaşabilmesi adına çapraz tanıtımlar yapacağız. Çapraz tanıtım nasıl olacak diye sorarsanız şöyle anlatabilirim. Sinop’u Mardin, Aydın gibi değişik illerimizde tanıtacak ve diğer illerimizi de tarihi ve kültürel özellikleri ile Sinop’ta tanıtacağız. Bunu yaparken de yalnızca yerel medyayı kullanacağız. Böylelikle illerimizin ihtiyaç duydukları tanıtım eksikliğini uygulayacağımız çapraz tanıtımlarla gidermeye çalışacağız. Tabi bölgedeki yatırımlar her şeyden önemli. Bölge yatırımını ve altyapısını tamamlamadan tanıtım yaparsak bu tanıtım boşa gider. Bu nedenle bugün sayın valimizle yapacağımız görüşme oldukça önemli. Kendisinden bölge yatırımları ile ilgili bilgiler alacağız. Buradan alacağımız bilgiler ışığında plan ve programlarımızı 2016 ve 2017 yıllarına yayıp Sinop ilinde yapacaklarımıza karar vereceğiz” diye konuştu. 

YENİ DÖNEMDE TÜRSAB YÖNETİMİNDE SİNOPLU BİR İSİM OLACAK

Aralık ayında yapılacak seçimler sonrasında oluşturulacak yeni yönetimde Sinop NP Tour Acenta Sahibi Emre Yıldız’ında yer alacağını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan Adayı Emin Çakmak, TÜRSAB olarak yeni dönemde Sinop’ta gerçekleştirilecek olan projelere de bu şekilde ivme kazandırılacağını belirtti. Çakmak; “Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin kuruluşundan bu yana belki de ilk defa Sinop’tan bir arkadaşımız merkezi yönetim kurulunda görev alacak. Emre kardeşimiz Batı Karadeniz’in turizm gelişiminde önemli bir rol oynayacak. Burada yerleşik olması bölgeyi tanıyor olması ve bölgenin sorunlarını biliyor olması burada direk yapılması gereken katkıyı merkezi yönetim kurulu ile aylık toplantılara katılmak suretiyle yerinde değerlendirmek ve takibini yapmak adına önemli bir aşama. Biz bu dönemde Karadeniz Bölgesine 3 kontenjan ayırdık. Bir kontenjanımız Batı Karadeniz, diğer kontenjanımız Orta Karadeniz’de ve bir diğer kontenjanımız ise Doğu Karadeniz’de. Bu bölgelerimizde görev alacak 3 arkadaşımız Karadeniz sahillerindeki hayal ettiğimiz tüm turizm çeşitliliğinin tanıtılması ve hayata geçirilmesi adına canla başla çalışacaklar ve bizlerde merkez yönetim kurulu olarak bu arkadaşlarımızın arkasında durarak projelerin hayata geçirilmesi için tüm desteğimizi vereceğiz. Göreve geldiğimizde hükümetimizle görüşerek Zonguldak’ta kalan ten yolunun sahil boyunca Rize’ye kadar hatta mümkünse Hopa’ya kadar uzatılmasını sağlamak ve biryandan deniz turizmini canlandırırken bir yandan da tren turizmini başlatmak istiyoruz. Bu projeye çok önem veriyoruz. Bu projenin birincisini hali hazırda alt yapımızın tamam olduğu İstanbul-Kars hattında ve ikincisini de İzmir-Diyarbakır hattında hayata geçirmiş olacağız. Eğer Karadeniz bölgesi turizmden nasibini alması gerekiyorsa bu bölgedeki bütün ticaret ve sanayi odalarının, belediyelerin katılım ve katkıları ile kuracağımız konsorsiyumlarla yatırımları tamamlayacağız ve turizm anlamında ilerleyen kentler kazanacağız. Tüm bunların yanı sıra Karadeniz’e komşu ülkelerimizle aramızda olan turizm ilişkilerini deniz yoluyla başlatmak istiyoruz. Bu projelerimizin hayat geçirilmesinde elbette Sinop gerek lokasyonuyla, gerek doğasıyla gerekse diğer özellikleri ile en önemli aktörlerimizden bir tanesi. Sinop belli bir konuma kendi imkan ve olanakları ile ulaşmış durumda. Biz sadece diğer yatırımlara teşvik edici projeler sunarsak Sinop hak ettiği yere kısa süre içinde ulaşacaktır” dedi.

TÜRSAB’DA TAZE KANA İHTİYAÇ VAR

5-6 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerde aday olan mevcut başkan Başaran Ulusoy’a da başarılar dileyen TÜRSAB Genel Başkan Adayı Emin Çakmak, TÜRSAB’da artık taze kana ihtiyaç olduğunu söyledi. Kendilerinin de sadece 2 dönemle sınırlı bir süreçte görev yapıp ayrılmak istediklerini belirten Emin Çakmak, uzun süreli görevlerin kuruluşları ilerletmeyeceğini aksine monotonlaşmış ve yeniliklere kapalı bir yönetimle idare edileceğini söyledi. Çakmak; “Uzun süre kalıcılık avantaj getirmez. Aksine dezavantaj oluşturur. Monoton bir sürece sürükler. Yeni projeleri hayat geçirmeye mani oluyor. Bu sebeple muhakkak bir kan değişimine ihtiyaç olduğu kanısındayım. Bugüne kadar birliğimizde bir hanım başkan olmadı. Ben diyorum ki bizden sonra bir hanım başkan olsun. Buradan hanım meslektaşlarıma seslenmek istiyorum. Kendinizi hazırlayın ve iki dönem sonra bizde destek verelim ve bir hanım arkadaşımız bu sivil toplum kuruluşunun başkanı olsun. Bu ülke bayan başbakan görmüş bir ülke olmasına rağmen TÜRSAB’da bir bayan başkan görmedik. Bu sebeple gençlerin önü açılmalı onlara ön ayak olunmalı” diye konuştu. 

Ali Fuat Özşahin


Editör: Vitrin Haber