Durağan'ın doğa harikası yerlerinden birisi olan Buzluk Yaylasının turizme kazandırılması için çalışmalar devam ediyor. Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince bölgede incelemelerde bulunuldu. Ekibe eşlik eden Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Buzluk Yaylası Tabiat Parkı ilan edilmesi için raporların hazırlandığını söyledi.

BÖLGE TURİZMİNE HAREKET KAZANDIRILACAK
Bölgenin keşfedilmeyi bekleyen bir doğa harikası olduğunu belirten Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Buzluk Yaylasının tabiat parkı ilan edilmesi ile birlikte bölge turizmine katkıda bulunulacağını söyledi. Kılıaçslan; “Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğüne yaptığımız girişimler sonucu Buzluk Yaylası Tabiat Parkı yapılması için Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’in desteği ile ilk adım atıldı.  Milli Parklar İl Müdürü Nurullah Gökhan, Milli Parklar Şube Müdürü Erol Büyükdoğan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Etüt Envanter ekibi ile Buzluk Yaylasında incelemelerde bulunduk. 

Bu projemizin hayata geçmesiyle birlikte bölgede turizm mevsimi başlayacaktır. Buzluk Yaylası Tabiat Parkı ilan edildikten sonra burada ne tür proje uygulanacağını hemşehrilerimizle paylaşacağız. Amacımız bu ilçenin, önemli değerlerini herkesle paylaşmak. Doğa bize güzelliğiyle bu nimeti vermiş. Bunları korumak, bundan sonra da yaşatılmasına vesile olmak gibi bir amaç güdüyoruz. İnşallah bu bir başlangıç olur, vesile olur, Ben de elimden gelen çaba ve girişimlerde bulunacağım. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber