Verdiği kamp-karavan turizmi hizmetiyle Türkiye'de ki ilk 10 kampın içinde yer alan ve sektörün önemli isimlerinden Sinoplu turizmci Orhan Yalçın, geçtiğimiz günlerde çıktığı Akdeniz, Ege ve İç Anadolu Nevşehir-Kapadokya bölgesinde gerçekleştirdiği turunu tamamlayarak Sinop'a döndü. İç Anadolu, Ege ve Akdeniz'de birçok tur firması ve seyahat acentesi ile görüşen Yalçın, Sinop'u tanıtan materyalleri de turizmcilerle paylaştı.   

Seyahati hakkında bilgi veren Orhan Yalçın: "Seyahatimiz gayet güzeldi. Bizim amacımız öncelikle Sinop'u ve Karadeniz'i tanıtmak, Karadeniz ile ilgili bilgiler vermekti. Akdeniz’de, Antalya’da tur firmaları ve seyahat acenteleri ile görüştük, onlara Sinop'un tanıtım broşürlerini bıraktık. Yine kampinglerde karavanımızda kaldık ve yerli ve yabancı kamçılar ile birebir görüşme imkanımız oldu" dedi.

SEZON İÇİN OKULLARIN KAPANMASI BEKLENİYOR
Bölgede sezonun henüz başlamadığını dile getiren Yalçın: "Sezon orada da şu anda okulların kapanmamasından dolayı, tatil anlamında başlamamış. Bizdeki gibi herkes hazırlanmış sezonun açılmasını bekliyorlar. Biz Nevşehir-Kapadokya bölgesinde 3 gün kaldık. Göreme, Ürgüp, Avanos ve Derinkuyu gibi yerlerde gezdik ve biraz tanıtımlar yaptık. Seyahat acentelerine broşürlerimizi dağıttık. Kapadokya bölgesi daha da hareketli. Ağırlıklı olarak orada hem Türk, hem de Rus turist var. Adana-Mersin bölgesinde yine Rus ve Ukraynalı turistler yoğunlukta. Alanya bölgesinde şu anda yine yerleşik Rus ve Ukraynalı turistler mevcut onlarla da görüştük tanıtımlarımızı yaptık. Manavgat civarında da baya bir Rus turistleri gördük" diye konuştu.

KARADENİZ GİBİSİ YOK!
Hiç bir yerde Karadeniz'in güzelliğinin olmadığını ve bu sezon korona stresi ardından bir patlama beklediklerini kaydeden Orhan Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: "Karadeniz'in havasını, Karadeniz’in güzelliğini ve yeşilini yazın hiç bir yerde yaşayamazsınız. Örneğin biz dün Bodrum’daydık Bodrum'da etraf yanıyordu sıcaktan. Dolayısı ile orada denizin kenarında durmak bile gerçekten çok zor. Zaten herkes evlerinde klimanın altında serinliyor.  

TATİL SADECE KUM VE GÜNEŞ DEĞİL
Ben her zaman diyorum yaz tatili deniz, kum, güneş güzel ama, otelde yüzme havuzunun önünde güneşlenmek bence tatil değildir. Sadece yemek-içmek tatil değildir. Bana göre doğanın içinde, yeşilin içinde Karadeniz coğrafyasında gezmek, görmek, yaşamak insanı daha da mutlu eder diye düşünüyorum. Seyahat ve tatil insanı dinlendirir. İnsanı zinde yapar.  Bizim tavsiyemiz herkes tatile çıksın, tatil ile ilgili ekonomik anlamda bir köşeye birikimini yapsın. Her yıl benim tavsiyem tatilini yapsın insanlarımız. Bizde yıllık birikimlerimizle, bir köşeye koyarak ‘bu bizim tatil paramız’ diyerek çıkıyoruz, geziyoruz, araştırıyoruz ve tatilimizi yapıyoruz.  

KARADENİZ'DE SEZON HAREKETLİ GEÇECEK
Benim tahminim Karadeniz bu sezon çok yoğun bir şekilde turist alacak. Çünkü koronadan dolayı insanlar artık restoranlara kafeteryalara gidip oturamaz oldu herkes çadırını, uyku tulumunu, hamağını alarak, doğada nefes almak istiyor artık. Büyük tatil mekanlarında ve kapalı alanlarda maske takmadan oksijen alabilmek artık mümkün değil. Bizim tavsiyemiz insanlar artık doğanın içerisinde nefes alsınlar, Karadeniz'e gelsinler. Karadeniz’e geldiklerinde inanın bu güzelliklere doyamayacaklar. Akdeniz ve Ege’ye gittiğimizde oradaki insanlar Karadeniz’e olan hayranlıklarını bizlerle paylaşıyorlar. Dolayısıyla Karadeniz büyük bir potansiyele sahip ve bu sezon o potansiyeli bizzat göreceğimize inanıyorum".

Editör: Vitrin Haber