Rus çift, iki çocuklarıyla, Rusya'dan başladıkları yat yolculuğu kapsamında, 200 mili 48 saatte katederek Sinop'a ulaştı.
Alexander Maslennikov (38) ve eşi Natalia (35) ile çocukları Mike (9) ve Nickolay (6), iki gün önce 7 metrelik bir yatla Novorossiysk Limanı'ndan yola çıktı. 2 gün boyunca yolculuk yapan Rus aile, 200 mil katederek Sinop Limanı'na geldi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Alexander Maslennikov, kendilerine ait 7 metrelik yatla bir ay sürecek yolculuk planı hazırladıklarını anlattı.

Maslennikov, "2 gün önce Rusya'nın Novorossiysk Limanı'ndan yola çıktık ve 200 mil katederek 48 saat sonra Sinop'a ulaştık. Yolculuğumuz çok güzel geçti. Burada çok iyi karşılandık. Sinop tarihi bir şehir, gelmeden internetten bilgi sahibi olduk. İki gün Sinop'ta kalarak şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezeceğiz, ardından gezerek İnebolu'ya gideceğiz ve tekrar Sinop'a dönerek geldiğimiz rotadan ülkemize döneceğiz" dedi.

Eşinin adını verdiği "Natalia" adlı yatıyla, hayalini de gerçekleştirdiğini vurgulayan Maslennikov, "Yıllardır böyle bir yolculuğu hayal ediyordum. Bunu gerçekleştirdim, önümüzdeki yıl tekrar gelmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 
Editör: Vitrin Haber