TRT 1’in merakla beklenen yeni dizisi "Al Sancak", ilk bölümüyle dün akşam izleyiciyle buluştu. Türk televizyon tarihinin iddialı projelerinden olan dizinin ilk bölüm izlemesine katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye’nin yaşadığı dönüşüm ve başarı hikayelerinin popüler kültürün diliyle, edebiyatın diliyle anlatılması ve geniş kitlelere çok uzun vadede hatırda kalacak şekilde işlenmesi son derece değerlidir” dedi.

Güçlü prodüksiyonu, etkileyici hikayesi ve başarılı oyuncu kadrosuyla sezonun en iddialı yapımı “Al Sancak”, dün akşam yayınlanan ilk bölümüyle ekran yolculuğuna başladı. İstanbul’da düzenlenen dizinin ilk bölüm izlemesine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT yöneticileri, dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, başrol oyuncuları Uğur Güneş, Gülsim Ali İlhan, dizi ekibi ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun dizinin ilk bölüm izlemesinde yaptığı konuşmada “Gerçekten de Türkiye’nin son 20 yılda yaptığı atılımlar çok açık ve nettir. Türkiye birçok alanda ciddi bir dönüşüm yaşadı ve Türkiye’nin bu anlamda yaşadığı dönüşüm ve başarı hikayelerinin popüler kültürün diliyle, edebiyatın diliyle anlatılması ve geniş kitlelere çok uzun vadede hatırda kalacak şekilde işlenmesi son derece değerlidir” ifadelerini kullandı.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ise konuşmasında, “Mehmetçiğin vatan mücadelesini hakkıyla ekrana yansıtabilmek için aslında bu dizimiz üstüne bu kadar titrediğimiz en yoğun ve titizlikle çalıştığımız projemiz. Elbette askerimizin gücünü sahadaki varlığını kahramanlığını, cesaretini tek bir filme veya diziye sığdırabilmek mümkün değil. Savunma bakanlığımızın da verdiği güçlü destek ile biz Mehmetçiğe yakışır bir hikayeyi ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. Zaten bugün Türkiye aslında FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C’ye kadar birçok kanlı terör örgütüne, hainle ve bunların işbirlikçileriyle eşzamanlı olarak mücadele eden tek devlet. Bu mücadelede özellikle savunma sanayi alanında gerçekleştirdiğimiz hızlı yükseliş ve teknolojik ilerlemeyle, milyonların duasıyla, askerimizin karada, havada ve denizdeki güçlü varlığıyla büyük başarılar elde edildi. Nihayetinde dizimizin fragmanında da ifade ettiğimiz gibi aslında bu başarının arkasında birileri var. Bu toprak parçasını vatana dönüştürmek için canını feda eden şehadet, şehitlik makamına gözü kapalı koşan birileri var. Başımızı dik tutmaya vesile olmayı sağlayan birileri var. Dolayısıyla eğer hakiki bir kahramanlık hikayesi çıkacaksa, yazılacaksa mutlaka bu milletten ve bu topraktan çıkacak demektir. Aslında bizim yaptığımız işte bu kahramanlık hikayesini ekranlara layıkıyla taşımaya çalışmaktı. Alsancak dizimiz Türkiye’de olduğu kadar dünyada da geniş kitlelere ulaşacaktır. Çünkü TRT dizileri bugün 100’den fazla ülkeye ulaşmış durumda 45’ten fazla farklı dillerde izleyici ile buluşur noktada. Şehitlerimizi de buradan rahmet ve minnetle yad etmek isterim” dedi.

Dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ ise TRT’ye teşekkür ettiği konuşmasında, “Bu projeyi ilk anlattığımız günden bugüne bizi hakikaten sabırla büyük bir fedakarlıkla bekleyen TRT ailesine, yönetimine canı gönülden teşekkür ediyorum. Yayına girmesi için bir çok nokta da bütün imkanlarını seferber eden ve sabırla bekleyen Zahid hocama canı gönülden teşekkür etmek istiyorum, Bu projeyi ilk anlattığımız bir çok anlamda destek olan Fahrettin Altun hocama da teşekkür ediyorum. Türkiye için güzel bir işe imza attığımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha