Sinop Valiliği önünde düzenlenen törende, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Melih Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olduğunu ifade etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engellilerin tedavi edilmesi, eğitimi, yasal ve sosyal hakları, toplumsal bilinç ve duyarlılığın arttırılması gibi amaçlar kapsamında anıldığını belirten Keleş, "Bu kapsamda engellilerimizin yanında ve onlarla beraber olmak amacıyla bir araya geldik. Bakanlığımızın en çok üzerinde durduğu ve önem verdiği hususlardan birisi de engelli bakımı. Bakanlığımız bu konuda çok hassas. İlimizde valimiz öncülüğünde biz de kurum olarak engellilerimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Törene, Gençlik ve Spor Müdürü Kazım Açıkbaş, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Defterdar Naci Günaydın, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Feridun Delen, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

 
Editör: Vitrin Haber