Tokat Erbaa Necip Fazıl Kısakürek İlk ve Ortaokulu Müdürü Recep Durmuş ve öğretmenleri, eğitim hayatlarında güçlük çeken çocukların eğitimlerinin aksamadan devam etmesi, devam takiplerinin yapılması, velilerin bilgilendirilip daha duyarlı olmalarının sağlanması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, Boyabat ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. 

Boyabat ilçesine bağlı Sarıağaççayırı Köyü ailelerinin büyük bir çoğunluğu daha çok ilkbahar mevsiminden başlayıp kış mevsimi başlangıcına kadar mevsimlik işçi olarak yurdun çeşitli yerlerindeki toprak sanayii ve diğer fabrikalarda çalışmak üzere çocuklarıyla birlikte göç edip kış aylarında da geri gelerek köylerinde yaşamaktalar.

Durum böyle olunca da okul çağındaki çocukların eğitimi konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Aileler çocuklarını okula göndermediklerinde de para cezası ile uyarılmak zorunda kalıyor. 
Sanayinin yoğun olduğu Tokat Erbaa'da da yurdun çeşitli bölgelerinden mevsimlik işçi olarak gelen ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü Erbaa Necip Fazıl Kısakürek İlk ve Ortaokulu yetkilileri "Bir öğrenci, iki okul projesi" uygulamasına başlamışlar. Projenin amacı çocukların eğitimlerinin aksamadan devam etmesi, devam takiplerinin yapılması, velilerin bilgilendirilip daha duyarlı olmalarının sağlanması. 
Bunun için de kendi okullarında eğitim öğretim yılının bir bölümünde okuyan öğrencilerin kendi memleketlerinde de okula devamının sağlanması için farklı ilçeleri , köyleri ziyaret ederek okul müdürü, köy muhtarı, ilçe milli eğitim müdürü, belediye başkanı ile görüş alışverişinde bulunarak çocukların eğitimini ders yılı boyunca aralıksız almalarını sağlamaya çalışmaktalar.

Bu kapsamda Erbaa Necip Fazıl Kısakürek İlk ve Ortaokulu Müdürü Recep Durmuş ve beraberindeki öğretmenler Sarıağaççayırı Köyü'nü ziyaret ederek okul müdürü Erhan Tataşoğlu, köy muhtarı ve velilerle konuşup görüş alışverişinde bulundular. Amaçlarının yıl içinde iki ayrı okulda eğitim gören çocukların devamsızlıklarının en asgari düzeye indirilerek eğitim hak ve ihtiyaçlarının tam olarak sağlanması konusunda diyalog içinde olmak olduğunu vurguladılar. 
Misafir heyet daha sonra ilçe merkezinde Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'la bir araya gelerek gündemdeki konu hakkında ve çözümü ile ilgili görüş alışverişinde bulundular. 
Erbaa ilçesinden gelen okul müdürü ve öğretmenler, Boyabat ziyaretlerinin çok yaralı geçtiğini. Çok sıcak bir ilgi ile karşılandıklarını ve ziyaretlerinin öğrenciler hakkında olumlu gelişmeler sağlayacağını  ifade ettiler.

boyabatsesi.com
 
Editör: Vitrin Haber