Eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olan termal sular, birçok hastalığın tedavisinde yardımcı olarak kullanılır. Tüm bunların yanında ciltteki problemlere de iyi gelen şifa kaynağı bu sular yoğun stresli dönemlerde başvurabileceğiniz kurtarıcılar arasında yer alır. Afyon termal oteller şifa kaynağı kaplıca sularını deneyimleyebileceğiniz işletmelerdir.

Termal sular kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur bu sayede kandaki oksijen miktarı artar. Kandaki oksijen miktarının artması iç organların ve dokuların çok daha sağlıklı ve zinde kalmasına olanak tanır. Kronik pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan termal sular kardiyovasküler sorunların çözülmesinde de etkin rol oynar.

Termal Su Nedir?

Termal su, yer altı kaynaklarından elde edilen ve doğal yollarla ısınan şifa deposu sulardır. Bu sular bulunduğu bölgeye göre sınıflandırılır. Bu sınıflandırma hangi termal suyun nelere fayda sağlayabileceğinin de göstergesidir. Bahsi geçen sınıflandırma termal suların bulunduğu bölgedeki kayaların özelliklerine göre yapılır. Termal suların içinde kükürt, tuz, ve sodyum klorür gibi mineral bileşenleri vardır.

 

Termal Suyun Özellikleri Nelerdir?

Termal sular yoğun mineral kaynağı olarak değerlendirilir. Bu sular yer altı kaynaklarından geldiği için doğal olarak ısınır. Herhangi bir işlem gerektirmeksizin öz sıcaklığa sahip kaplıca suları Afyon termal oteller başta olmak üzere ülkemizde pek çok işletme sayesinde deneyime açılmaktadır.

Mineral bakımından zengin ve öz sıcaklığa sahip termal sular vücudu canlandırır ve hastalıkların tedavisinde yardımcı olarak kullanılır.

 

Termal Su Faydaları Nelerdir?

Afyon termal otelleri ziyaret etmek isteyen pek çok ziyaretçi termal su ne işe yarar sorusunun cevabını öğrenmek ister. Termal sular vücudun metabolizmasına katkı sağlar ve doğal savunmanın kuvvetlenmesine yardımcı olur.

Kas ve kemik dokusunun güçlenmesinde etkili bu sular romatizmal ağrılar başta olmak üzere pek çok hastalığın tedavisine katkı sağlar. Kan basıncını ve kalp atış hızını standart sevilere indirerek solunum hastalıklarına bağlı ağrıların azalmasına zemin hazırlar.

 

Termal Otel Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Termal oteller birinci sınıf kalite hizmeti sunan pek çok işletmeyi bünyesinde barındırır. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz en kıymetli anlar için bu işletmeler arasından kendinize en uygun olanı seçerek unutulmaz bir tatil organize edebilir; şifa kaynağı suların keyfini çıkarabilirsiniz.

Advertorial

İskilip’te Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi İskilip’te Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi

Editör: Özge Newstanıtım