Değerli okurlar, öncelikle geride bıraktığımız Ramazan Bayramınızı kalbi duygularımla kutlar, sevdiklerinizle nice bayramlar geçirmenizi temenni ederim. Memleket bayramın birinci günü doldu taştı. Esnafımızın birazda olsa yüzü güldü. (Verdiği krediler ile ödül alan Esnaf kefalet odasına sahip bir yerde, bu gelişme güzel olsa gerek) Sizlere uzun zamandır çevre temizliği ile ilgili yazılar yazdım. Bu sorunun nasıl çözüleceğini uzun uzun anlattım. Sağolsun yetkililer kulak arkası yaptıkları için yerimizde saydık. Devletin öncülük etmediği hiçbir toplumsal girişim başarılı olamaz.

 Sinop umursanmıyor.  Yerli yabancı turistler Sinop’a girdiklerinde, sahiller, kale dipleri, sokaklar pislik içerisinde gördükleri için, düzene ayak uyduruyorlar herhalde.  Yere çöp attığında ceza kesen yok, sen ne yapıyorsun diyen yok nede olsa değil mi? “Toplumsal Olgular Bireysel hareketlere gebedir” Akşam saat 21:00 dan sonra tersane mevkisine indiyseniz, her köşe başındaki çöp yığınlarını da görmüşsünüzdür. Âşıklar caddesindeki küçük çöp kutuları, tamda kalabalık saatlerde tıklım tıklım olmuş, yerlere saçılmış çöpler.  Sinoplu olarak utanıyorum. Suçluluk duygusu hissediyorum. Geçenlerde haberini yapmıştık, vatandaş çöp konteynırı bulamadığı için ağaç diplerine ve sağa sola bırakıyor çöplerini. Evet, yeterli sayıda  çöp konteynırı olmadığı için vatandaşın yapacak bir şeyi yok. Belediyeye bu konuyu ilettim, tınlamadılar bile. Demek ki, Sinop Belediyesi bu rezaleti içine sindiriyor.

Bir memleketin temizlik sorununu bile çözemedikten sonra,  ben bir vatandaş olarak Yerel yönetime neden güveneyim. Eğer temiz bir Sinop istiyorsak Belediye atacak ilk adımı. Gerekirse her gün çalışacak, bu zinciri kırmak Belediyenin asli görevidir ve yapmak zorundadır.   

Sayın Belediye Başkanımız Baki beye soruyorum;  En son ne zaman yere çöp atan birine ceza kesildi? Vakitsiz çöp atana en son ne zaman cezai işlem uygulandı?  Bu soruların cevabını bekliyoruz hep birlikte.   Temiz bir Sinop için her bireyin sorumlulukları olmalı, iş sadece Belediye ile bitmiyor.  Yere çöp atan birini gördüğünüzde uyarın, gerekirse yetkililere haber verin. Sinop çok çağdaş ve medeni bir yer diyoruz, dışarıya bu şekilde lanse ediyoruz. O zaman bu şekilde davranmalıyız. Medeniyetten bahsedilen bir yerde çevre kirliliği olamaz. Ya olduğumuz gibi görüneceğiz, yada göründüğümüz gibi olacağız. Benim güzide memleketim, tertemiz caddeler, temiz sokaklar, temiz sahiller hak ediyor. Ya bu memleketin hakkını verin, yada hakkını verebilecek olanlara yol açın. Çünkü ben Temiz, gelişmiş, turizme hazır, hakkettiğini almış bir Sinop görmeye kararlıyım. Fazla söze gerek yok diyorum ve Temiz Bir Sinop diliyorum.

  

www.facebook.com/ Aktüel Saati

www.Twitter.com/ Aktüel saati