20 – 26 Mayıs tarihlerini kapsayan Ali Nihat Gökyiğit Biyolojik Çeşitlilik Projesi Haftası Etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla  ilk etkinlik Sinop Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okulunda gerçekleştirildi. Etkinlikte Dr. Öğretim Üyesi Elif Arıcı'nın rehberliğinde “biyoçeşitliliği fark et, geleceği temin et” başlıklı panel düzenlendi.

Daha sonra Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yapılan etkinlikte biyolojik çeşitliliğin bitkisel boyutunu ele alan afişler sergilendi ve açılan stantta ziyaretçilere konu hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü etkinliklerinin sonraki aşamasında ise Genç TEMA Öğrenci Kulübünden 25 öğrenciye, tatlı/tuzlu su habitatının bir arada bulunduğu ülkemizde bulunan tüm ağaçkakan ekotiplerini bulunduran tek yer olan “Sarıkum Tabiat Koruma Alanı” çeperinde “kuş gözlemi” yaptırıldı.

Emniyet boğulma vakalarına karşı uyardı Emniyet boğulma vakalarına karşı uyardı

Kuş gözlemi sonrasında Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğüne ait eğitim merkezinde Orman Mühendisi Hicran Nalbantoğlu tarafından bölgenin zengin ekosistemi anlatıldı. Yine 10. Bölge Müdürlüğüne ait olan bölgenin tek yaban hayatı rehabilitasyon merkezinde Veteriner Hekim Ali Çalışkan tarafından merkeze ait klinik ve rehabilitasyon alanları gezdirilerek yaban hayatına dair sorulan soruları cevaplandırdı.

Gezi katılımcıların fotoğraf çekimiyle sonlandı.

Whatsapp Görsel 2024 05 22 Saat 19.53.53 5B041D7A

Kaynak: BÜLTEN