TEMA Vakfı tarafından her yıl ülke genelinde uygulanan Ağaç Kardeşliği Projesi, Sıfır Atık Projesi, İklim Değişikliği Eğitim Projesi ve Minik-Yavru-Ortaokul-Lise TEMA eğitim programları bu yıl Ayancık, Boyabat, Durağan, Gerze, Merkez ve Saraydüzü İlçelerinde uygulandı,

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Kadriye Göl, her sene farklı ilçe ve okullarda uygulamaya çalıştıkları proje-eğitim programlarını, eğitimde fırsat eşitliği ilkesini benimsemenin de verdiği prensiple köy okullarına asgari kotayla planladıklarını söyledi.

Göl, aktif gönüllüler olarak bu yıl diğer senelerden farklı olarak proje-eğitim uygulanan okullardan en dezavantajlı konumda bulunan 1.020 metre rakımda bulunan Durağan ilçesi Emirtolu İlkokulu öğrencilerini okullarında bizzat ziyaret etmeyi düşünürken, onları Sinop’ta ağırlamanın daha anlamlı olacağı düşüncesiyle çocukları Sinop’a davet ettiklerini dile getirdi. 

Kadriye Göl, "03 Haziran 2023 Cumartesi günü Sinop’a gelen çocuklar üniversitede yeni açılan sinemada çocuk filmi izledikten sonra sırasıyla öğle yemeği, kendilerine hediye edilen tangramları boyadılar, denizde tekne turu yaptılar, kent müzesini gezdiler, çocuk parkında oynayıp, akülü arabalarla Barış Manço Park turu, resim/müzik atölyeleri gezisi sonrasında akşam yemeğinden sonra çocukları Emirtolu Köyüne yolcu ettik" dedi.

Çocukların büyük kısmının bu etkinlikleri ilk defa deneyimlediklerini belirten Göl, gözlerindeki mutluluğun anlatılamaz olduğunu kaydetti. Kadriye Göl, "Onların hayatlarına dokunmak ilham kaynağı oldu. Eğitim öğretim yılının kapanış haftasında yapılacak olan Emirtolu Köyü etkinlik ziyaretinin heyecanını şimdiden yaşiyoruz" diye konuştu.

Editör: Serhat Özşahin