Her türlü teknolojik alt yapının mevcut olduğu Dijital Dönüşüm Merkezinde girişimcilere akademik ve ticari danışmanlık sağlanacak.

Sinop Ticaret ve sanayi Odası (Sinop TSO), Sinop Üniversitesi (SNÜ) ve Sinop’ta faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin katkılarıyla kurulan Dijital Dönüşüm Merkezi ve Tasarım Atölyesi, Sinop İş Geliştirme Merkezinde (İŞGEM) düzenlenen törenle protokol üyeleri tarafından kesilen kurdele ile hizmete açıldı.

Açılışa Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Kastamonu Valisi Avni Çakır, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Sinop TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salim Akbaş, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci, KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Melih Çınar ve paydaşlar katıldı.
Kurdele kesimi ardından davetliler Dijital Dönüşüm Merkezi ve Tasarım Atölyesini gezerek bilgi aldı.

Açılışın ardından Vitrinhaber’e, Dijital Dönüşüm Merkezi ve Tasarım Atölyesi hakkında bilgi veren Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salim Akbaş, Dijital Dönüşüm Merkezinin Teknokent ve Teknoparkların Sinop Ölçeğindeki birinci adı olduğunu ve merkezde hiçbir ücret almadan herhangi bir meslek yada yaş sınırlaması olmadan hizmet verileceğini söyledi.

Dijital Dönüşüm Merkezi ve Tasarım Atölyesinin,  Sinop Ticaret ve Sanayi Odası, Sinop Üniversitesi ve özel sektörde faaliyet gösteren bazı işletmelerle ortak düşünülerek faaliyet veren bir alan olacağına vurgu yapan Salim Akbaş; “Örneğin faydalı bir model olacak düşünceyi kağıda döktükten sonra eğer laboratuvar imkanınız yoksa, bunları üretip prototipini hazırlayacağınız bir alan yoksa üniversitedeki hocalarımızın gözetiminde ve gözetiminde burada hayalinizde4n geçen ve faydalı olacağına inandığınız ürünlerin birinci elden prototipinin hazırlanacağı ve üretileceği bir alan. 

Burası Genç Girişimciler Kurulu olarak görünüyor, ancak burada bir yaş sınırlaması yok. Zaten Genç Girişimciler Kurulu, Sinop TSO bünyesinde var olan bir teşekkül. Ayrı bir mekanda burayı paylaşıyor olmamızın amacı farklı zamanlarda, farklı iş kollarından ve farklı gruplardan gelecek kişilere yönelik rahat bir ortam hazırlamaya yönelik bir düşünceydi. Bugünde buranın açılışını gerçekleştirdik. Umarım burada yapılacak olan dört, beş bin üründen bir veya iki tanesinin hem kente hem ülkeye fayda getireceğine inandığımız bir model olursa bir nevi kent ekonomisine destek olarak ülke ekonomisine de desteğimiz olacak. Prototip üretimine yönelik her türlü laboratuvar malzemesi burada mevcut. CNC, üç boyutlu yazıcı, sınırsız internet bağlantısı, devreler, devre kesiciler ve aklınıza gelebilecek bir modelin prototipini üretecek her türlü malzeme burada mevcut. Burada herhangi bir ücrette almayacağız. Biz ve bazı yatırımcı arkadaşların finansal desteği ile biz burayı genişletme geliştirme derdindeyiz” dedi.

Editör: Vitrin Haber