İnsanoğlu menfaati nede çok sever değil mi? Çoğu zaman menfaati için yapamayacağı bir şey olmaz. Dünya sevgisi ağır basanlar, iflah olamayacak şekilde hastalık derecesinde bağlıdırlar dünyaya.
Ahirete götüremeyecekleri dünya nimetlerine sahip olabilmek için çırpınır durur bazılarımız.
Resulullah (SAV) buyurduğu gibi; "Ademoğlunun bir vadi dolusu altını olsa, ikinci bir vadi dolusu altını ister" Hadisi Şerifi (müslim.zekat117) bu duruma en güzel örnektir.

"İnsanoğlu zayıf yaratıldı" (nisa28) ayeti insan oğlunun durumunu açıkca belirtmiştir. Ayrıca, insan çok hassas bir canlıdır. Ne fazla sıcağa gelebilir ne fazla soğuğa  Ne açlığa dayanabilir ne susuzluğa  Bir mikrop onu yere serer. Bir kuyruklu yıldız onu ürkütür. Geçmişi düşünür, üzülür. Geleceği düşünür endişe eder. Emelleri ebede uzanır.

İnsanın tabiatında zorluklardan kaçmak, ücrete koşmak vardır. Bir iş yapılacağı zaman kimse ortalıkta görülmek istemez. Fakat ücret ve mükafat zamanında, herkes talip olur yapmadığı işler için pay talep eder azla yetinmek hamd etmek aklına gelmez oysa yaratılış sebebimiz yaratıcımızı bilmek ve imtihan için değilmidir evet ölüm vardır ve apaçık bir gerçektir.

Kabir asla yok oluş yitiş yeri değil bilakis ahirete geçiş yaptığımız sonsuzluğa açılan bir kapıdır.

Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir. Elbette ki ahiret yurdu ALLAH’a karşı gelmekten sakınanlar için daha hayırlıdır. Hâlâ akıllanmayacak mısınız?(enam 32)

Biraz tefekkür edebilsek var ediliş gayemizi anlayıp dünyada bize verilen nimetlere hamd edebilsek aç gözlülüğü bırakıp elimizde bulunanlardan  tasadduk edebilsek ahirette sadece allah cc rızasını kazanabilmek için onun yolunda tasadduk  ettiklerimizin ahiret hayatında gerçekten bizim  olabildiğini anlayabilsek  

Kendimize ey insanoğlu Kainatta hiçbir şey amaçsız, boş ve anlamsız değildir. Atomdan gezegenlere ve galaksilere varıncaya kadar her şey bir amaç doğrultusunda yaratılmıştır.  Bu amaç insanın kendi iradesini kullanarak Allah’a(cc) kulluk etmesidir. Allah’a en güzel şekilde kulluk edebilmek için  O’nu tanıması gerekir.

Allah’ı (CC) tanımak ve tanıtması insanın yaratılış amacıdır. Her . İnsanın, Allah’a (CC) topluma ve kendisine karşı görev ve sorumlulukları vardır. İnsanın Allah (CC) katındaki değeri, taşıdığı sorumluluğun gereklerine uygun davranması, güzel iş ve davranışlar sergilemesine bağlıdır bunu'da kendisine bahşedilen cüzi irade ile yapmak zorundadır  diyebilsek.

İşte o zaman insanlığı köleleştirmeye çalışan zulum kan ve gözyaşından başka bir anlamı olmayan tağudi düzenleri  yıkabilecek insanlığa huzur barış ve adalet getirecek düzeni kurabilecek birlikteliği ve gücü elde edebiliriz.vesselam.