Sinop’un Ayancık ilçesinde 29 Ağustos 2022 tarihinde yaralı olarak bulunan kaya kartalı, vatandaşlarca DKMP 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü'ne bildirilmesi ardından Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alınmıştı. 
Kaya kartalının veteriner hekimce gerçekleştirilen muayenesinde, kanat teleklerinde kayıplar olduğu tespit edildi. Kaya kartalı, veteriner hekimlerce gerçekleştirilen tedavisinin ardından rehabilitasyon sürecini tamamlaması için Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi uçuş alanına alındı.

Yine Sinop’un Merkez ilçesinde 10 Haziran 2022 tarihinde öksüz ve yavru halde bulunup, DKMP Sinop Şube Müdürlüğüne bildirilen alaca baykuş, Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, uçma, avlanma gibi doğal ortamında hayatta kalma becerilerine sahip oluncaya kadar veteriner hekimlerin gözetiminde büyütüldü.
Rehabilitasyon süreçleri tamamlanan kaya kartalı ve alaca baykuş Bölge Müdürü Orhan Çatalçam tarafından yeniden doğaya salındı.


 

Editör: Vitrin Haber