Büyük Birlik Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Taner Dinçkurt, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri ile ilgili tüm ilçe başkanlarının katılımıyla değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı ardından açıklama yapan Dinçkurt, partisinin yerel seçimlerdeki Sinop'taki yol haritası ve tavrı hakkında açıklamalarda bulundu.

Feci kazada ölen kadının cenazesi memleketi Sinop'a gönderildi Feci kazada ölen kadının cenazesi memleketi Sinop'a gönderildi

Dinçkurt, "Gönül isterdi ki Cumhur ittifakındaki 4 parti olarak bir araya gelip birlikte istişare ederek neler yapabileceğimizi oturup konuşmayı eğlerdik. Ama öyle bir talep gelmedi. Dolayısıyla bizde artık yolumuzu çizmemiz gerektiğini düşündük" dedi.

Taner Dinkurt açıklamasında şunları söyledi; “Gerçekleştirilen istişare toplantımızda Sinop adına neler yapabileceğimizi, Sinop halkı adına neler oluşturabileceğimizi oturup tartıştık. Büyük Birlik Partisi olarak bir önceki seçimde Sinop’ta kayda değer bir oy almıştık. Bu oyun yansımaları tabi ki bu seçimde  olacak.  Bizim bugün almış olduğumuz karar herkese hayırlı uğurlu olsun öncelikli olarak, özelliklede Sinoplu kardeşlerime. Almış olduğumuz en önemli karar tüm ilçelerimizde teşkilatlarımızı çok hızlı bir şekilde 15 gün içerisinde  bitirme kararı aldık. Her ilçeye ilçe başkanlarımızı atayacağız. O ilçelerde teşkilatlarımızı kuracağız.  Gerçekten o ilçeye fayda sağlayacak, o ilçeye bir şeyler katabileceğine inandığımız belediye başkan adayları olursa, Sinop Merkez ve ilçelerinde belediye başkan adaylarımızı çok kısa bir süre içerisinde açıklayacağız”.

Yani eğer biz o ilçede belediye başkan adayı çıkartamıyorsa o ilçeye fayda sağlayacak karakterli, güvendiğimiz, iş yapabileceğine inandığımız bir aday varsa biz o adayı destekleyeceğiz. Onu haricinde biz Cumhur İttifakı üyesi olan 4 partiden birisiyiz. Bu 4 partinin bir araya gelip birlikte istişare ederek bu seçimlerde illerde özellikle ilçeler bazında neler yapabileceğimizi öncesinde oturup konuşmayı biz beklerdik. Ancak şuana kadar böyle bir talep hiç kimseden gelmedi. Dolayısıyla bugün itibariyle bizde artık yolumuzu çizmemiz gerektiğini düşündük. Yapacağımız hareket şu il merkezinde yada ilçede güvendiğimiz gerçekten özel birisi varsa ve bizimle yola çıkmak istiyorsa hepimizin aldığı kararla o ismi destekleyeceğiz. Ama yoksa o bölgede inandığımız insanı destekleyeceğiz.

Bu seçim yerel seçimler gibi değil, bu seçimde partizanlıktan daha çok şahıslar ve insanlar önemli. Eğer bir partiden bu işi layıkıyla yapacak belediye başkan adayı yoksa, sadece ben bu partiye oy vereyim diye oy vereceksek bu seçimde olmaz. Çünkü şuan itibariyle başladı temayül yoklamaları, geçmişte gördüğümüz tiyatro aynı şekilde devam ediyor değişmiyor. Tarih tekerrürden ibaret derler., yine göreceğiz herkes eteğindeki taşları dökecek. Biz ilk seçimde nasıl hareket ettiysek yine aynı şekilde hareket edeceğiz. Dimdik dümdüz duracağız, zikzak yapmayacağız. Doğru ne biliyorsak onu anlatacağız. Bu seçimde de Sinop halkının faydasına olacak her şeyi destekleyeceğiz. Allah herkesin yolunu açık etsin”.  

Editör: Merve Yerli