Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın yanı sıra; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak, Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Kamil Demirci, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yüktaşır, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Çelik, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Turan Bayram, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Meryem Seferinoğlu, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Barlak, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Yener, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Alper Kadir Altay, Kalite Yönetim Birimi Şube Müdürü Hasip Ağırçelik ve Öğr. Gör. Miray Varol katıldı.

Toplantıda konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesi olarak başarılı bir dış değerlendirme süreci geçirdiklerini ve çok güzel dönütler aldıklarını ifade ederek, bu sürecin devamında kalite ve akreditasyon çalışmalarına tüm hızıyla devam edileceğini vurguladı.
 

Dış değerlendirme sürecinin Sinop Üniversitesi için güçlü ve geliştirilmeye açık yönlerimizi görmek açısından iyi bir fırsat olduğunu belirten Rektör Dalgın, “Sinop Üniversitesi olarak kalite sürecine büyük önem veriyoruz. Bir taraftan üniversitemizi büyütürken diğer taraftan da sunmuş olduğumuz hizmetlerin kalitesini daha da arttırmaya gayret edeceğiz” dedi.
 

Toplantıda daha sonra, Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımının saha ziyareti sonrası hazırladığı Dış Değerlendirme Raporu ele alındı. Sinop Üniversitesindeki kalite güvence sistemi çalışmaları, eğitim-öğretim süreci, Sinop Üniversitesinin stratejik hedefleri ve paydaşlarla yürüttüğü ortak çalışmalar Dış Değerlendirme Raporu doğrultusunda yeniden değerlendirildi.

Editör: Vitrin Haber