Prof. Dr. Murat Sezgin konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fakülte Prof. Dr. Hülya Turan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Öztürk, Prof. Dr. Ayşe Gündoğdu ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Su Ürünleri Fakültesi 2005 yılı mezunlarından Su Ürünleri Mühendisi Yasin Subulan, mezuniyet sonrası yaşadığı süreci ve Su Ürünleri Mühendislerinin özel sektörde karşılaştığı sorunları katılımcılarla paylaştı.

Sektörde edindiği tecrübeleri de aktaran Yasin Subulan, “Öğrenciliğiniz boyunca almış olduğunuz dersleri gereksiz görmeyin, hocalarınızın deneyimlerinden faydalanın. Burada görmüş olduğunuz her bir ders ve uygulama ile kendinize katmış olduğunuz her bir ilave bilgi, sizi özel sektörde bir adım daha öne çıkacak bir kazanca dönüşecektir. Özellikle stajlarınızı önemseyin ve staj yaptığınız kurumları özenle seçin. Büyük firmalarla çalışmaya özen gösterin. İş hayatına atıldığınızda yapmış olduğunuz stajların faydasını göreceksiniz” dedi.

Yasin Subulan’ın ardından söz alan 2006 yılı mezunu Su Ürünleri Mühendisi Hamide Subulan ise, Su Ürünleri sektöründe yabancı dilin öneminden bahsederek, “İngilizce, Rusça ve Uzak Doğu dillerinden birinin mutlaka öğrenmeniz artık çok önemli bir hale gelmiştir zira Ülkemizin en çok ihracat yaptığı veya hammadde sağladığı bölgelerde kullanılan yabancı dile hakim olunması sizi bu sektörde bir adım daha öne çıkaracaktır” şeklinde konuştu.

Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Program sonunda Rektör Yardımcısı ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, programa sağladığı katkılardan dolayı Su Ürünleri Mühendisleri Yasin ve Hamide Subulan çiftine teşekkür belgesi takdim etti.

Editör: Vitrin Haber