Hüseyin Yüksek, Devlet Su İşleri tarafından yapılan Gerze Su İshale Hattı hakkında yaptığı açıklamada “Bu atılan adım günü kurtarmaktır. Siyasetçilere ve bürokratlara sesleniyorum. Cesur olun ve cesur adımlar atın, o barajı yaptırın. Küçük adımlarla büyük işler yapılıyormuş algısını vermeye gerek yok. Bu millet her yapılanı görüyor. Çözüm ise Sarımsak çayının baraja dönüştürülmesidir.” dedi.
20 Temmuz 2025’te Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan, toplam 453 Milyon TL yatırım bedeline sahip Gerze İçme Suyu İsale Hattı 2. Kısım Projesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sistemin devreye girmesiyle birlikte Sinop il merkezine bağlı köyler başta olmak üzere birçok noktada su sıkıntısı yaşanmaya başladı. Bunun nedeni ise, yıllar önce yapılan su hattının üzerine daha da fazla yük binmesi gösterildi.
YÜKSEK, RECAİ KURUOĞLU BARAJ PROJESİNİ HATIRLATTI!
Gerze’de Belediye Başkan Adayı olan İş İnsanı ve Siyasetçi Hüseyin Yüksek; “DSİ tarafından yapılan Gerze İçme Suyu İsale Hattı günü kurtarmaktır. Seçim döneminde de vaatlerimiz arasında yer alan Sarımsak Çayından nemalanarak Recai Kuruoğlu Barajının yapılmasıyla birlikte Gerze ve köylerinin su sorunu tarih olacaktı.
Bugün geldiğimiz noktada, mevcudu dahi karşılayamayan Sinop su isale hattına birde Gerze bağlandı. Şimdi su sorunu daha da büyüyecek. Günü kurtarmak için değil, yarınlar için kalıcı çözüm üretmek gerek. 453 milyon TL para yatırıldı ve sorun daha da büyütüldü. Hesaplamalar yanlış yapıldı. Gerze için Recai Kuruoğlu Barajı olmazsa olmaz. Bunun yapılması lazım. Aksi takdirde bu sorun çözüme kavuşmaz ve daha da büyür.” dedi.
Öte yandan Sinop ve Gerze bürokrasisine seslenen Yüksek; “DSİ’ye para harcatmaya gerek yok. Cesur olun ve cesur adımlar atın, o barajı yaptırın. Çünkü o baraj Gerze, Dikmen ve köylerinin su sorununu yok edecek. Küçük adımlarla büyük işler yapılıyormuş algısını vermeye gerek yok. Bu millet her yapılanı görüyor.” dedi.