Yüzme sporunda Sinop’un köklü kuruluşlarından olan Sinop Yüzme İhtisas Spor Kulübü, alanında uzman antrenörleri ile verdiği kurslarına devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana il genelinde katıldığı yarışmalarda önemli dereceler elde eden Sinop Yüzme İhtisas Spor Kulübü, yaz dönemi eğitimlerine 3 Temmuz’dan itibaren devam edecek. 

Kulp çalışmaları hakkında bilgi veren Sinop Yüzme İhtisas Spor Kulübü Koordinatörü Levent Gül, amaçlarının Sinop'ta güvenilir ve uzman kadrosuyla bilimsel metotlarda, yüzme sporunu sevdirmeye ve öğretmeye devam ederek ileriye yönelik sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. 

Gül; “Kulübümüz yaz çalışmalarında çocuklarımıza yüzme öğretmenin yani sıra bu sporda müsabık olabilecek çocukların tespitini yaparak kış çalışmalarında bu amaca yönelik sporcu yetiştirmektir” dedi.
Kış sezonunda olduğu gibi yaz sezonunda da eğitimlere devam edeceklerini belirten Sinop Yüzme İhtisas Spor Kulübü Koordinatörü Levent Gül, kulüp bünyesinde bedensel engelli ve özel sporcular için belgeli antrenörlerin de görev yaptığının altını çizdi. 

Gül; “Kulüp olarak, Türkiye barajını geçmiş ve Türkiye de derece elde etmiş sporcular yetiştirmekteyiz. Çalışma günlerimiz, Salı, Perşembe günleri sabah 10:00-11:00 saatleri arasında yapılacak. 5-15 yaş gurubu çocuklarımızın eğitim alacağı kurslarımızın haricinde yetişkinlere yönelik bay ve bayan grupları da oluşturulacak.

Antrenör başına düşen gurup sayılarımız 12 öğrenciyi geçmeyecek. Soyunma odalarında çocuklarımıza yardımcı olmak amacıyla yardımcı personel bulundurulacak. 
2 Haftada bir çocuklarımız eğlence amaçlı aquaparka götürülecek. Arzu eden çocuklarımız kulübümüzün servisinden faydalanabilecek. Sinop yüzme facebook sayfasından günlük çalışma fotoğrafları yayınlanacak. Kulüp çalışanlarımızın tamamı belgeli ve tecrübeli çalışanlardan oluşmakta.

Kulübümüz bünyesinde bedensel engelli ve özel sporcular için belgeli antrenörler bulunmaktadır” diye konuştu. 
Kurslar katılmak isteyenlerin 0542 265 93 48 nolu telefondan bilgi alabileceklerini belirten Sinop Yüzme İhtisas Spor Kulübü Koordinatörü Levent Gül, kurs başvuru formlarının, eski otel Melia Kasım yanında bulunan Yaman Büfe’den temin edilebileceğini ifade etti. 
Editör: Vitrin Haber