Rusya, Kore, Yunanistan, Tunus, Romanya ve Türkiye’den 241 yelkenci, “Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri” kapsamında İzmir’de buluşacak. Sinop Yelken Kulübünün de yer alacağı Uluslararası Bağbozumu Optimist Yarışları, 11 Ağustos’ta başlayacak.

Urla’da “Geleneksel Bağ Bozumu Şenlikleri” kapsamında uluslararası optimist yelken yarışları yapılacak. Ali Rıza Mete Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışlara Rusya, Kore, Yunanistan, Tunus, Romanya ve Türkiye’den 241 sporcu katılacak.

11 - 17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Urla IGOR’un (Urla International Grape Harvest Optimist Regatta - Uluslararası Bağbozumu Optimist Yarışları) startı, 11 Ağustos 2015 Salı günü saat 12.00’da Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulübü’nde verilecek. 2600 yıldır üzüme ve incire balın, zeytine yağın düştüğü gün olarak kabul edilen 14 Ağustos günü düzenlenecek “ Geleneksel Bağ Bozumu Şenliği” kapsamında sporcular, ülke bayraklarıyla saat 10.00’da başlayacak korteje de katılacak.

3 gün sürecek yarışlarda kazanan takımlara ödülü 15 Ağustos saat 20.00’da düzenlenecek törenle verilecek. U 16 ve U 12 olmak üzere iki kategoride yarışan sporculardan her yaş grubunda (2002 - 2006 doğumlular arası) ilk üçe girenlere ödül verilecek. Törenin ardından ödül gecesi konserle renklenecek.
"İZMİR'İ TANITIYORUZ"
Uluslararası optimist yarışların bu yıl üçüncüsünü düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulübü Başkanı Gürbüz Arıkan şöyle devam etti:
“Kulüp olarak 12 yıldır ülkemizdeki yelkenciliğe yeni sporcular yetiştiriyor, ulusal ve uluslararası sayısız başarıya imza atıyoruz. Bağbozumu Şenlikleri kapsamında, binlerce yıldır olduğu gibi yelkenli teknelerimizi bu coğrafyanın harika rüzgarlarında tüm dünyadan gelen gençler ve çocuklar için Urla’da buluşturuyor ve yarıştırıyoruz. Yelken sporunun doğasında olan arkadaşlık ve yardımlaşma sayesinde hem ülkemizi hem de İzmir’i dünya yelkenlilerine tanıtıyoruz. Sporcu sayımız her geçen gün artıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na da yelken sporunun gelişmesine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” 2010 yılında başlayan, 2013 yılından itibaren de uluslararası boyut kazanan yarışlar Uluslararası Yelken Federasyonları Birliği (ISAF) ile Uluslararası Optimist Sınıf Birliği’nin (IODA) yarış takviminde yer alıyor."

Urla IGOR 2015’e katılan takımlar ise şöyle: Kore Milli Yelken Takımı, Tunus Milli Yelken Takımı, Rusya Milli Yelken Takımı, Romanya Milli Yelken Takımı, A.R.M Urla, Sakız, Alexandrapolis, Foça, Marmara, Tekirdağ, Samsun, Sinop, İzmir Türk Koleji, Açı Koleji, Karşıyaka, Çeşme, Bodrum Belediye, Bodrum Era, Göztepe, Galatasaray, Derince, İstanbul ve Ankara yelken kulüpleri.
 
Editör: Vitrin Haber