2014 - 2015 Sezonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yelken İl temsilciliği faaliyet programında yer alan Valilik Kupası Yelken İl Birinciliği yarışmaları düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

20 Sporcunun kıyasıya yarıştığı Valilik Kupası Yelken İl Birinciliği yarışmaları Optimist ve Lazer 4.7 sınıflarında yapıldı.
Oldukça çekişmeli müsabakalara sahne olan yarışlar sonunda düzenlenen ödül törenine; Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdür Vekili Ramazan Yılmaz, Yelken Federasyonu Karadeniz Bölge Sorumlusu Oğuz Özcü, Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü (SKY) Başkanı Cenker Sencer, Yelken İl Temsilcisi Tufan Bilgili, Kürek İl Temsilcisi Deniz Çolak, Antrenörler, Sporcular ve veliler katıldı.
Törende ayrıca 22-23 Ağustos 2015 tarihlerinde Sakarya  İli Sapanca gölünde  gerçekleştirilen Türkiye Kürek Federasyonu Gençler Türkiye Şampiyonasında 2015 Deniz Küreği Bayanlar 2X  Türkiye Şampiyonu olan Lara Kılıçaslan, Burcu Turan‘dan oluşan ekibe ve   Deniz Küreği Bayanlar 4X+ Türkiye Şampiyonu olan Berre Su Keskin, Burcu  Turan ve Lara Kılıçaslan‘a Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya tarafından Sinop Valiliği ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeler taktim edildi.
Deniz Küreği Antrenörü Emre Demirkol’un plaket ile ödüllendirildiği törende Kürek İl Temsilcisi Deniz Çolak Sinop Valiliği tarafından Başarı Belgesi ile Ödüllendirildi. 
Editör: Vitrin Haber